Akdeniz Belediye meclisinde gerginlik: Sizden Atatürkçülük öğrenecek değiliz!

Akdeniz Belediye meclisinde gerginlik: Sizden Atatürkçülük öğrenecek değiliz!

Akdeniz Belediye meclisi Eylül ayı 2. birleşimi büyük gerginlikle gerçekleşti. Sabah seansında tartışmalar kavgaya dönüşünce öğleden sonra devam kararı alındı. Ancak tartışmalar 2. oturumda da devam edince CHP’li meclis üyeleri meclisi terketti.

Sabah seansında söz alan Cumhur İttifakı meclis üyesi, HDP’li meclis üyelerinden birinin İstiklal Marşı’nı söylemediğini iddia etti. Yanı sıra CHP’nin Atatürkçülük’ten uzaklaştığını iddia etti. Yanı sıra bir başka Cumhur İttifakı meclis üyesi Vahap Seçer’in, önceki gün büyükşehir belediye meclisinde Mustafa Gültak’ı konuşturmadığını iddia etti. Başkan Mustafa Gültak ise Vahap Seçer’in yaptığını vesayetçilik olarak değerlendirdi.

CHP’li meclis üyelerinden söz alan Muhittin Ertaş algı yönetimi yapıldığını, bunların kente bir fayda sağlamayacağını söyledi. Başkan Mustafa Gültak’ın bu söylemlere yol verdiğini söyledi ve kınadı. Bir başka meclis üyesi Aydın Demirci ise, Cumhur İttifakı meclis üyesinin daha önce whatsapp grubunda da mecliste olduğu gibi Vahap Seçer’le alakalı “yalancı” ifadesini kullandığını, bunu kullanmamasını söyledi. Yanı sıra Demirci, “andımız kaldırılırken, TC ibareleri tabelalardan kaldırılırken sesiniz çıkmadı, sizden Atatürkçülük öğrenecek değiliz” ifadelerini kullandı. CHP’li meclis üyeleri tepki göstererek meclisi terketti.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?