3 OCAK ŞİİR YARIŞMASI’NIN ÖDÜL TÖRENİ VE GARNİZON KOMUTANLIĞI BANDO GÖSTERİSİ, MERSİNLİLERİ MEST ETTİ

3 OCAK ŞİİR YARIŞMASI’NIN ÖDÜL TÖRENİ VE GARNİZON KOMUTANLIĞI BANDO GÖSTERİSİ, MERSİNLİLERİ MEST ETTİ

reklam"

 

Toroslar Belediyesi’nin 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında Yunus Emre Kültür Merkezinde, Mersin Akdeniz Bölge ve Garnizon Bando Takımı bir gösteri yaptı. Ardından Toroslar Belediyesi’nin, Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) ile birlikte geleneksel olarak düzenlediği “3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu” konulu şiir yarışmasında dereceye girenlere düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi.

Garnizon Bando Takımı, sergilediği performansla katılımcıları mest etti. Büyük beğeni toplayan gösteride, seslendirilen marşlar eşliğinde dalgalandırılan Türk bayraklarının oluşturduğu görüntü “3 Ocak” ruhunun ön güzel göstergesi oldu.

BAŞKAN YILMAZ, “KAHRAMAN ORDUMUZLA GURUR DUYUYORUZ”

Milli duyguların doruklarda yaşandığı gösteride, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da okunan İzmir Marşı’na sahnede eşlik etti. 7’den 70’e herkesin bildiği bu milli marşı, bütün salonun bir ağızdan okuması duygu dolu anlar yaşattı.

Başkan Yılmaz, “3 Ocak Kurtuluş Günü” dolayısıyla Yunus Emre Kültür Merkezi’nde sahne alan Garnizon Bando Takımına ve Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik’e teşekkür ederek, “Her ordunun böyle güzel bando takımı olmaz, ordu ne kadar büyükse bandosu da böyle güzel olur. Kahraman ordumuzla gurur duyuyoruz” dedi.

3 OCAK ŞİİR YARIŞMASI’NIN ÖDÜLLERİ, SAHİPLERİNİ BULDU

 

3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında geleneksel olarak organize edilen şiir yarışması, Türkiye’nin çeşitli illerinden yoğun ilgi gördü.

Yarışmaya, Mersin ve ilçelerinin yanı sıra Trabzon, Eskişehir, Van, Bursa, Osmaniye, Konya, Tokat, Çanakkale, Kahramanmaraş, Ankara, Karaman, Adana, İstanbul ve Siirt olmak üzere Türkiye’nin 14 ilinden toplam 58 eser katıldı.

Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda; “Üç Ocak Destanı”  adlı şiiri ile Mersin’den Mustafa Doğan birinci, “Sahip Çık Mersin’e (Vermem Asla)” adlı şiiri ile Mersin’in Mezitli ilçesinden Faruk Gökbulut ikinci, “Mersin Üç Ocak” adlı şiiri ile Mersin’in Tarsus ilçesinden Nadir Doğancı ise üçüncü oldu.

Ödül törenine; teşkilat başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye çeyrek altının verildiği yarışmada Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından jüri üyelerine de çiçek ve plaket takdim edilerek teşekkür edildi. Yarışmaya eser gönderen tüm katılımcılara da günün anısına teşekkür belgeleri verildi.

Açılış konuşmasını yapan MEYAD Başkanı Rüştü Aydın, Başkan Yılmaz’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “Bu yıl Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100. yılını kutluyoruz. 3 Ocak Kurtuluş Günü ile ilgili düzenlediğimiz yarışmaya Türkiye’nin birçok vilayetinden 58 şiir katıldı. Bizler bugün bu topraklarda huzurla yaşayabiliyorsak bunu kurtuluş mücadelesi veren atalarımıza borçluyuz. 100. yıl önce bizlere emanet ettikleri bu güzel kenti bizde aynı şekilde gelecek nesillerimize teslim etmeliyiz. Bu değerlerimizi yeni nesle aktarmanın bir yolu da edebiyattır. Başta bu yarışma heyecanımıza destek veren sanat dostu, edebiyat sevdalısı, kültür elçisi Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz olmak üzere değerlendirme jürimize ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ, “3 OCAK GURUR GÜNÜMÜZ”

 

Programda konuşan Başkan Yılmaz, “Bugün gelenek haline gelen “3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu” konulu şiir yarışmasının ödül töreni için bir aradayız. Öncelikle MEYAD Başkanı Rüştü Aydın’a, özgüven gösterip şiir yazan kıymetli şairlerimize ve bugün bizleri yalnız bırakmayan değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum. Bugün Mersin’in Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümü. Biz de bu duyguyu anlamak, anlatmak, idrak etmek ve gençlerimize, çocuklarımıza yaşatmak için birçok etkinlik yaptık. Türk Ocakları Mersin Şubesi ve kıymetli akademisyenlerimizle birlikte, Mersin’in Kurtuluşu ile ilgili yapılan bilimsel çalışmaları bir eser haline gelirdik. Bu çalışma Mersinimizin kurtuluşu ile ilgili güzel bir bilimsel eser oldu. İşgalci Fransız kuvvetlerinin üniformalarını giyen Ermeni çeteciler tarafından eşi ile birlikte önü kesilen ve namusuna el uzatılan, direnmesi üzerine de şehit edilen rahmetli Ümmü Teyzemizi de Çavuşlu Mezarlığımızda kabri başında dualarla andık. Mezarını bularak bakım ve onarımını yaptık. Bu değerlerimizi korumak,  anlamak ve anlatmak bizlerin görevi” ifadelerini kullandı.

3 Ocak programları kapsamında Buluklu Mahallesi’nde açılışını gerçekleştirdikleri Kuvayi Milliye Karargâhı hakkında da konuşan Başkan Yılmaz, “Kuvayi Milliyecileri özellikle Mersin’de anlamak ve anlatmak amacıyla Kuvayi Milliye Karargâhı kurduk. İşgalci Fransız kuvvetlerinin, işgal süresince karargâh olarak kullandığı binayı, Sayın Valimiz Ali İhsan Su’nun desteğiyle restorasyonunu yaparak, karargâh haline getirdik. Karargâhta Kuvayi Milliye hareketinde görev alan atalarımızın isimleri, fotoğrafları ve bilgileri yer alıyor. Amacımız buraya gelen gençlerimizin, çocuklarımızın ve ziyaretlerimizin olanı biteni anlayabilmesi ve bir tarih şuuru oluşturmak. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızın kurtulmasında, Kurtuluş Savaşımızda can veren, kan veren, ter akıtan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Mersinimizin Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümü kapsamında düzenlediğimiz yarışmamıza katılarak kentimizin kurtuluş mücadelesini en güzel ifadelerle mısralara döken tüm şairlerimize teşekkür ediyor, jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucu dereceye giren yarışmacıları da tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz, Kanuni Sultan Süleyman’ın Muhibbi mahlasıyla yazdığı şiiri okudu. Şiirin sözleri şöyle; “Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

Herkesi sen dost mu sandın belki ol ağyâr olur

Sâdıkâne belki ol bu âlemde dildâr olur

Yâr olur ağyâr olur dildâr olur serdâr olur”

Ziya Paşa’nın “Erbabı kemali çekemez nâkıs olanlar, Rencide olur didei huffaş ziyadan” meşhur sözünü de aktaran Başkan Yılmaz, katılımcılardan büyük alkış aldı.

Milli mücadele ruhunun yeni nesle aktarılmasının amaçlandığı yarışmaya katılarak Mersin’in kurtuluş mücadelesini en güzel ifadelerle mısralara döken ve jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucu dereceye giren yarışmacıların eserleri katılımcılardan tam not aldı.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?