Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Benzin ve motorin fiyatları rahatsız edecek düzeydedir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Benzin ve motorin fiyatları rahatsız edecek düzeydedir.”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, seçimlerin zamanında yapılacağını bir kez daha söylerken, muhalefete adaylarını açıklama çağrısı yaptı. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası adaylığı üzerinden yürüyen “Alevilik” tartışmalarına da değinirken, “AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak bu tehlikeli tartışmada duruşumuz nettir. Eski Türkiye’ye ait önyargıların artık Türk siyasetinde yeri yoktur. Bay Kemal, senin meşrebin ne olursa olsun, biz senin meşrebinle ilgilenmiyoruz merak etme. Çık ortaya, mert ol, adaylığını açıkla veya adayını açıkla” dedi.

Erdoğan, “Muhalefetin erken seçim istediği yok, hatta bizim ülkemizde muhalefet mümkünse hiç seçim olsun istemez. Bunlar herhangi bir sorumluluk üstlenmeden, sadece konforunu yaşayarak siyaset yapmaya alışmışlar. Sel felaketinde İstanbul’un, Ankara’nın, İzmir’in halini gördük. Herhangi bir altyapı çalışmaları var mı? Altyapı çalışmaları olmadığı için bu felaketlerde biri Bodrum’da, biri Eskişehir’de, öbürü nerede belli değil… Garip bir yapı var” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, muhalefeti ve TÜSİAD’ı hedef aldı, ekonomiye yönelik mesajlar verdi.

Erdoğan, iktidarın ekonomi politikasını eleştiren TÜSİAD Başkanı Orhan Turan‘a “zavallı” derken, “Sen bize ders veremezsin. Önce haddini bileceksin, iktidara ders vermek kim siz kimsiniz. Haddini bil. Bunlar akıllarını başlarını almadıkları sürece iktidarın kapısından giremezler” diye konuştu.

Erdoğan, maaşlarda temmuz ayında enflasyon farkı iyileştirmelerinin yapılacağını söyledi ve “Yılbaşında çok daha kapsamlı ve rahatlatıcı adımlar planlıyoruz. İnşallah şubat, mart ile birlikte enflasyon önemli ölçüde gerileyeceği için, attığımız adımların etkisini daha iyi görebileceğiz” açıklamasını yaptı. Erdoğan, ekonomik sıkıntıların dünya genelinde olduğuna vurgu yaparken, “Amerika, İngiltere, Almanya, İspanya başta olmak üzere tüm ekonomiler enflasyonda 40 yıldır görmedikleri seviyelerle buluşuyor” dedi.

Bir gün önce yaptığı konuşmada artık uçakların gövdesinde “Turkish Airlines yerine Türkiye Havayolları” yazılacağını söyleyen Erdoğan, bugün de “Artık milli hava yolumuz uluslararası uçuşlarını Turkish Airlines değil, Türk Hava Yolları ismiyle yapacaktır. Bu kadarı öküz altında buzağı arayanlara herhalde yeter” açıklamasını yaptı.

Erdoğan, “öğrenci affı” teklifinin de gelecek günlerde Meclis’e sunulacağını belirtti.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?