CHP’li başkandan konut sahiplerine çağrı:     “UYGUN BİNALARI BİZE TAHSİS EDİN, DEPREMZEDELERE AÇALIM”

CHP’li başkandan konut sahiplerine çağrı: “UYGUN BİNALARI BİZE TAHSİS EDİN, DEPREMZEDELERE AÇALIM”

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, deprem bölgesinden çıkıp Mersin’e gelmek isteyen çok sayıda yurttaş olduğunu belirterek, uygun binası olanların, bu binalarını geçici barınma için belediyeye tahsis etmesi çağrısında bulundu.

10 ilde yıkıma neden olan deprem felaketine ağır kış şartları da eklenince evlerini kaybeden, evleri oturulmaz durumda olan on binlerce yurttaş depremin vurduğu illeri terk etmeye başladı.

Yurttaşların geçici barınma amacıyla tercih ettiği illerin başında ise Mersin geliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki tesisleri, yurtları, kampları geçici barınma için yurttaşlara tahsis etti. Ayrıca uygun alanlarda çadırlar kuruldu, fuar merkezi de barınmaya uygun hale getirildi.

Ancak geçici barınma talebiyle Mersin Büyükşehir Belediyesine başvuran yurttaşların sayısı her geçen saat artınca mevcut tesisler ve çadır alanları da yetmemeye başladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, atıl durumda ve barınmaya uygun binası olan yurttaşların, bu binalarını depremzedelerin geçici barınması için belediyeye tahsis etmeleri çağrısında bulundu.

Seçer, “Deprem bölgesinden Mersin’e gelen vatandaşlarımızı, hazırladığımız geçici barınma yerlerine yerleştiriyoruz. Ancak çok sayıda gelen var ve acilen yeni yerler oluşturmalıyız.  Uygun binası olanları, binalarını bize tahsis etmeye çağırıyorum. Gelin, bu yarayı hep birlikte saralım” dedi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?