Merkez Bankası’nın 30 milyar TL’lik bağışı gündem oldu: “Halkın parası nasıl halka bağışlanıyor!”

Merkez Bankası’nın 30 milyar TL’lik bağışı gündem oldu: “Halkın parası nasıl halka bağışlanıyor!”

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın “Türkiye Tek Yürek” isimli kampanyaya 30 milyar TL bağışlaması gündem oldu. İktisatçılar, “Merekz Bankası varlığından veriyorsanız zaten halkın olanı veriyorsunuz, övünmekten utanın” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’nin 8 ulusal televizyon kanalı ATV, FOX, Kanal D, Kanal 7, Show TV, Star TV, TRT 1 ve TV8 depremzedeler için yardım yayını yaptı.

Toplanacak yardımlar AFAD ve Türk Kızılay’a bağışlanacak.

“Türkiye Tek Yürek” isimli kampanyaya Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 30 milyar TL bağışladı.

Merkez Bankası’nın bağışı sosyal medyada gündem oldu.

İktisatçı Mustafa Sönmez, “Merkez Bankası, bir devlet kuruluşu, nereden, nasıl bağış yapabilirmiş ki 30 milyar tl bağışladı deniyor. Dedim ya, gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklendi, sonrası hep çarpık gidecek. Bekleyin bakalım daha neler göreceğiz” dedi.

BirGün yazarı Timur Soykan ise, “İki, üç gün boyunca yıkılmış şehirlere ulaşamayan AFAD ile günlerce çadır dağıtamayan Kızılay için TV’lerin ortak yayınıyla bağış toplandı. Merkez Bankası 30 Milyar TL, kamu bankaları da milyarlarca lira bağış açıklarken herkes sordu: Halkın parası nasıl halka bağışlanıyor” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray da “Kamu bankaları yaptıkları bu bağışları zaten Hazine’ye Türkiye Varlık Fonu’na transfer edeceklerdi. Hazineden kullanılsaydı ne fark edecekti? Tam bir illüzyon. Merkez Bankasına gelince. MB kar ettiyse, ne kadar kar etti an itibariyle kamuoyu bilmiyor” dedi.

Çıray, şunları söyledi: “Eksik kalmış: “Konusu ne olursa olsun hiçbir kamu kurumu “Bağış” yapamaz… Y a p a m a z … Bağışı yapacak olanlar Sivil Toplum Kuruluşları, şirketler ve bireylerdir… Bağışın anlam ve amacı bunu gerektirir.”

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?