MERSİN’İN TARIM VE HAYVANCILIĞI BÜYÜKŞEHİR’İN PROJELERİYLE KALKINIYOR

MERSİN’İN TARIM VE HAYVANCILIĞI BÜYÜKŞEHİR’İN PROJELERİYLE KALKINIYOR

reklam"

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yıl önce başlattığı ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesi kapsamında Anamur, Bozyazı ve Aydıncık’ta üreticiler küçükbaş hayvanlarına kavuştu. Ata mesleği olan hayvancılığı sürdürmek isteyen ve Büyükşehir’in projesine başvuran üreticiler, küçükbaş hayvanın yanı sıra yem ve aşı desteği de aldı. Anamur’da yapılan törenle; Anamur, Aydıncık ve Bozyazılı 25 üreticiye toplam 625 küçükbaş hayvan ve 100 ton yem desteği verilirken, hayvanların aşısı da yine proje kapsamında ücretsiz olarak yapılacak. 5 yıl önce başlatılan proje kapsamında 2024 yılı ile birlikte, 156’sı kadın olmak üzere 300 yetiştiriciye 7 bin 500 küçükbaş hayvan ile 1200 ton da yem dağıtımı yapılmış oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin; Mersin tarım ve hayvancılığını kalkındırmak adına 5 yıl önce başlattığı ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesinde, yeni dağıtımlarla ulaşılan üretici ağı her geçen gün büyüyor. Son olarak Anamur’da yapılan törenle; Anamur, Bozyazı ve Aydıncıklı üreticiler küçükbaş hayvanlarına kavuştu.

Ata mesleği olan hayvancılığı sürdürmek isteyen ve Büyükşehir’in projesine başvuran üreticiler, küçükbaş hayvanın yanı sıra yem ve aşı desteği de aldı. Anamur’da yapılan törenle; Anamur, Aydıncık ve Bozyazılı 25 üreticiye toplam 625 küçükbaş hayvan ve 100 ton yem desteği verilirken, hayvanların aşısı da yine proje kapsamında ücretsiz olarak yapılacak.

5 yılda toplam 300 üreticiye 7 bin 500 küçükbaş hayvan dağıtıldı

5 yıl önce başlatılan proje kapsamında, 2024 yılı ile birlikte 300 yetiştiriciye toplam 7 bin 500 küçükbaş hayvan ile 1200 ton da yem dağıtımı yapılmış oldu. 156’sını kadın üreticilerin oluşturduğu proje sayesinde küçük aile işletmeleri kuran ve ekonomik gelir elde eden vatandaşlar; projeden de, üretmekten de, köyünde kalmaktan da memnun.

 Karan: “Proje, köyden kente göçün önlenmesine katkı sağlıyor”

Anamur Koordinasyon Müdürü Erdal Karan, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal alandaki öncü projeleriyle üreticiye destek olmayı sürdürdüklerini söyledi. Proje kapsamında yapılan desteğin, üretim için önemli olduğunu vurgulayan Karan, “Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim projesiyle; kırsalda yaşayan düşük gelirli aileler istihdam edilerek, köyden kente göçün önlenmesine katkı sağlanıyor. Yıllık 1500 küçükbaş hayvan dağıtımıyla, yaklaşık 23 milyon lira civarında bir para da çiftçimizin cebinde kalıyor” dedi.

Kocabıyık: “Kurumlar arasındaki uyum, beraberinde kalkınmayı getirir”

Mersin İli Koyun Keçi Damızlık Birliği Anamur Temsilcisi Güven Kocabıyık, “Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim projesi, kırsalın kalkınması için çok önem verdiğimiz bir proje. Bu projede; Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Veteriner Hekimler Odası ile Tarım İl Müdürlüğü birlikte çalışıyor. Bu 4 kurum bir araya gelerek, çok güzel bir proje gerçekleştirdi. Bu uyum bizim için çok önemliydi. Kurumlar arasında uyum olduğu takdirde, kalkınmamak için hiçbir neden kalmaz” diye konuştu.

Şenay: “Türkiye’ye model olacak harika bir proje”

Veteriner Hekimler Odası Mersin Şube Başkanı Bektaş Şenay, ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesine başlarken çok heyecanlandıklarını ifade ederek, “Gerçekten harika ve Türkiye’ye model olacak bir proje. Bu yıl 5. dağıtımların olduğu projede, yaklaşık 7 bin 500 adet koyun ve keçi dağıtıldı. Bu hayvanlar; yaşayacağı ortamlara göre ve insanların kullanımına en güzel fayda sağlayacak şekilde dağıtılıyor. Bir ülkenin gelişimi, ancak bacasız fabrikaları harekete geçirerek olur. Ekonomik anlamda kriz yaşadığımız şu günlerde; Vahap Başkanımız böyle bir projeyi devam ettirerek, köylülerimize ve çiftçilerimize yol aldırıyor” diye konuştu. Şenay, proje ortağı olarak hayvanların sağlıklı ve daha düzenli şekilde üreticiye ulaşması için kontrollerin yapıldığını da sözlerine ekledi.

Gümüş: “Bu proje; hem hayvancılığa, hem de kültüre verilen bir destek”

Anamur Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesinin, hayvancılığa verilen bir destekten çok daha fazlası olduğunu ifade ederek, “Biz Orta Asya’dan Anadolu’ya gelirken keçi, koyun ve atlarımızla birlikte geldik. Bu sadece hayvancılığa verilen bir destek değil, kültüre de verilen bir destek. Vahap Başkanım bu projeyle, aynı zamanda Türk kültürüne de destek veriyor. Kendisine ve tüm kadrosuna, en önemlisi de hayvancılığı ayakta tutmaya çalışan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Bu ülke onlarla var olacak” ifadelerini kullandı.

Tuna: “Bir ülkenin kalkınmasında en önemli unsur üretimdir”

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Tuna ise, bir ülkenin kalkınmasında en önemli rolün üretim olduğunu söyleyerek, “Bu yüzden, Büyükşehir Belediye Başkanımızın başlattığı ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesi, bizim için çok anlamlı ve değerlidir. Her türlü desteğe ve iş birliğine de hazırız. Köylülerimiz ve bizim için üretim çok önemli” dedi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?