23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Mezitli’de birbirinden renkli etkinliklerle coşku içinde kutlandı. Mezitli Belediyesi tarafından Tece sahilinde düzenlenen çocuk şenliğine binlerce vatandaş, çocuklarıyla birlikte akın etti. Başkan Tuncer, ‘’Mezitli; genciyle, çocuğuyla, yaşlısıyla her geçen gün daha da güzelleşiyor, gelişiyor.Birlikte nice bayramlara!’’ ifadelerini kullandı.
Mezitli Belediyesi, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında çocuklara unutamayacakları bir gün hediye etti. Etkinlik boyunca minikler birbirinden eğlenceli etkinliklerle keyifli vakit geçirdi. Oyun alanları, sahne gösterileri ve çeşitli sürprizlerle dolu programda çocuklar hem eğlendi hem de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu doyasıya yaşadı. Gün boyu süren etkinliklerde yüz boyama stantları, satranç atölyeleri, alışveriş alanları, dans gösterileri, sihirbaz gösterileri ve kostüm yarışmaları büyük ilgi gördü.
Gecenin sonunda sahne alan Ferah Zeydan, verdiği konserle çocuklara unutulmaz bir bayram yaşattı. Konsere Mersin Milletvekili Talat Dinçer’de katılım sağladı. Milletvekili Talat Dinçer, Başkan Tuncer’in çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bugün burada binlerce çocuğun gözlerindeki mutluluğu görmek her şeye değer. Başkanımızın çocuklara ve gençlere yönelik hizmetleriyle gurur duyuyoruz,” ifadelerini kullandı.
Başkan Tuncer ise, yaptığı konuşmada çocukların geleceğimiz olduğunu vurgulayarak, “Çocuklarımızın kendilerini her alanda geliştirebilmeleri için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Gençler yaşasınlar, çocuklar özgürce büyüsünler istiyoruz.” dedi.
BAŞKAN TUNCER’DEN ÇOCUKLARA MESAJ
Başkan Tuncer, “23 Nisan sadece bir bayram değil, aynı zamanda çocuklarımızın sesini duyurma günüdür. Bugün burada onların mutluluğunu görmek bizim için en büyük hediye. Ben Ahmet Abileri olarak onların daha iyi şartlarda büyüyebilmeleri için elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kurtuluş kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyor; tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyoruz.” dedi.
BİR HAFTA BOYUNCA SPOR VE SANAT DOLU ETKİNLİKLER
Mezitli Belediyesi tarafından bir hafta boyunca sürdürülen 23 Nisan etkinlikleri kapsamında, satranç, voleybol ve futbol turnuvaları düzenlendi. Çocuklar, sporun keyfini doyasıya yaşadı.
GERİ DÖNÜŞÜM KOSTÜM YARIŞMASI BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Kostüm yarışmasında ise miniklerin geri dönüşüm malzemelerinden hazırladığı kıyafetler büyük beğeni topladı. Kırmızı halıda yürüyen minikler, izleyenlerden alkış aldı. Yarışmada dereceye giren çocuklara ödülleri törenle takdim edildi.