BAŞKAN SEÇER, ‘CHP MERSİN İL DANIŞMA KURULU’NA KATILDI

BAŞKAN SEÇER, ‘CHP MERSİN İL DANIŞMA KURULU’NA KATILDI

reklam"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘CHP Mersin İl Danışma Kurulu Toplantısı’na katıldı.

Yerel yönetimlerin iktidarın kapısını açacak en önemli anahtar olduğuna vurgu yapan Seçer, bunun en güzel örneğinin de 2019’dan bu yana görev yapan Büyükşehir, il ve ilçe belediyeleri olduğunu hatırlattı.

İktidarın, Tasarruf Genelgesi’ni CHP’li belediyelere yönelik bir yaptırım hedefiyle ortaya çıkardığını belirten Seçer, “Bizim böyle bir derdimiz yok çünkü bizde israf yok ve yolsuzluk yok. Türkiye’yi batıran yolsuzluk ve israftır. Türkiye’nin kaynakları kendisine yeter. Düzenlemenin temel sebebi 411 CHP’li belediyeye yönelik. Başka hiçbir niyet aramıyorum, tamamen niyet bu” sözlerine yer verdi.

Sokak hayvanlarının öldürülmesine yol açacak olan genelgeye de tepki gösteren Seçer, “Biz herkesin belediye başkanıyız, canların da belediye başkanıyız. Bu yasal düzenlemeyi bir belediye başkanı olarak uygun görmüyorum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘CHP Mersin İl Danışma Kurulu Toplantısı’na katıldı.

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Danışma Kurulu Toplantısı’na; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Talat Dinçer ve Hasan Ufuk Çakır, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, il ve ilçe yöneticileri, Belediye Meclis üyeleri, geçmiş dönem milletvekilleri, geçmiş dönem il başkanları ve partililer katılım sağladı.

Seçer: “Yerel yönetimler iktidarın kapısını açacak en önemli anahtardır”

Danışma Kurulu’nun parti ve kent için hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Başkan Seçer,

2019’dan bu yana yerel seçimlerden sonra Türkiye siyasetinde yeni bir sayfa açıldığına dikkat çekti.  AK Parti’nin 2019’dan sonra siyaseten büyük bir yara aldığını belirten Seçer, “Çünkü İstanbul, Ankara, Adana, Mersin ve Antalya’nın olduğu 5 büyükşehirde sancaklarda CHP bayrağı dalgalandı. İşte başlangıç orada başladı” dedi. Yerel yönetimlerin iktidarın kapısını açacak en önemli anahtar olduğuna vurgu yapan Seçer, bunun en güzel örneğinin de 2019’dan bu yana görev yapan Büyükşehir, il ve ilçe belediyeleri olduğunu hatırlattı.

 

“Bu zafer hepimizin ortak zaferidir”

Mersin’in Türkiye’nin Büyükşehirlerde en yüksek oylarından birini alan belediye olduğunu ve alınan başarılı sonuçların önemle incelenmesi gerektiğini hatırlatan Seçer, Mersin’in yerel seçimlerde aldığı başarıda her bir partilinin önemli emeği olduğunu belirterek, “Bu hepimizin ortak zaferidir. Bu zaferde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Kişi yok, özne yok, özne arıyorsanız özne belli; Mustafa Kemal’in izinden giden CHP ve CHP’lilerdir. Özne partimizdir, kerameti başka yerde aramayalım. Keramet çalışmakta, emekte stratejide ortaklaşmadadır” ifadelerini kullandı.

“Merkezde oylarımızı artırdık, ikinci bölgede başarı örneği gösterdik”

Yerel seçimlerde Mersin’de merkezde oylarını artırdıklarını ve ikinci bölgede de büyük bir başarı örneği gösterdiklerini söyleyen Seçer, “Asıl bizim için açılacak kapı Mersin’in batısı tabir ettiğimiz ikinci bölge olarak andığımız Erdemli’den başlayıp Anamur, Mut, Gülnar, Bozyazı, Aydıncık ve Silifke’de noktalanan 7 ilçemizdir. 2019 seçimlerinde partimiz büyükşehir seçimlerinde bu ilçelerden yüzde 30 oy aldı. Bu örnek olarak çok çarpıcıdır çok dikkate değerdir. 5 yıl sonra ise o seçmenin yüzde 52’si CHP’li Belediye Başkan adayına yüzde 70’lik bir artışla oy verdi” dedi.

“Gitmediğiniz köy, sıkmadığınız el sizin değil”

Bu sonucun da insanlara dokunmakla olduğunu vurgulayan Seçer, “Gitmediğiniz köy, sıkmadığınız el sizin değil. İstediğiniz kadar hizmet yapın, sosyal politikalar uygulayın, tarım destekleri, altyapı, üst yapı yapın. Ama siyasetçi olarak hele hele belediye başkanıysanız, sevginizi karşınızdakine geçiremiyorsanız başarınız mümkün olmayabilir. Ama biz tabiat itibariyle insanları seviyoruz. Bizde ayrım gayrım olmaz, biz herkesi kucaklayacağız. Bizim en büyük gücümüz insan sevgimiz ve adalet duygumuzdur” diye konuştu.

“Büyükşehir Belediye Başkanı 5 yıldır Mersin’de bütün vatandaşlarımızın yanında”

Yüzde 60’a yakın oy almasının nedenlerini sayan Seçer, vatandaşın acılı ya da mutlu günlerinde yanlarında olduklarının altını çizerek, “Büyükşehir Belediye Başkanı 5 yıldır Mersin’de bütün vatandaşlarımızın yanındadır. Cenazesinde, düğününde, çocuğu hastayken, oğlu askerdeyken yanındadır. Geçtiğimiz seçimde her 10 kişiden 3’ünün oyunu zor aldığımız ilçelerde şimdi her 10 kişiden 5’inin oyunu almamızın formülü budur. Gerisi lafı güzaftır” dedi. Seçimlerdeki başarılarının en büyük nedenlerinden birisinin de hizmet odaklı çalışma olduğunu söyleyen Seçer, “Bu başarı ortaktır. 411 CHP’li belediye başkanı, hepimizin belediye başkanıdır. Onların başarısı için çalışmalıyız, onlara yardımcı olmalıyız ve yanında durmalıyız” sözlerine yer verdi.

“İktidara yürüyoruz”

İktidara yürüdüklerini ve işlerinin yeni başladığını belirten Seçer, “Çalışarak kazanabiliriz, bizim işimiz hizmet etmek. İktidara giderken iyi bir örneğiz. Türkiye’nin temel sorunları var; Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en garabet eğitim sistemiyle yürüyor ve hala daha da garabeti artırarak içinden çıkılmaz bir hal aldıracak yasal düzenlemeler yapılıyor. Bir ülkede sağlık sistemi bozulur, düzeltirsiniz, ekonomi bozulur, düzeltirsiniz, tarım kötüye gider, ilave tedbirler alırsınız, düzeltirsiniz. Ama bir ülkede eğitim sistemini, iktidarın siyasi ikbali için onun insafına bırakır, muhalefet yapıyor gibi yaparsak kaybederiz, toplumu kaybederiz” diye konuştu.

Eğitimin toplum için önemine değinen Seçer, “Eğitim demek yarınlar demek. Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet sapasağlam ayaktaysa işte o gün getirdiği maarif politikalarıyladır. Bugüne kadar sürmesinin temel sebebi de odur” ifadelerine yer verdi.

“Tasarruf Genelgesi gibi derdimiz yok çünkü bizde israf yok”

Belediyecilik konusunda yapılan 2 yasal düzenlemeye de değinen Seçer, öncelikle Tasarruf Genelgesi hakkında konuşarak, “Tasarruf Genelgesi 2021’de de çıktı. Ekonomi kötü olunca ‘Ne yapalım, kemerleri sıkalım’ dediler. Sıkalım da siz yaşantıya devam ediyorsunuz. Bizim böyle bir derdimiz yok çünkü bizde israf ve yolsuzluk yok. Türkiye’yi batıran yolsuzluk ve israftır. Türkiye’nin kaynakları kendisine yeter. Düzenlemenin temel sebebi 411 CHP’li belediyeye yönelik. ‘Bu belediye başkanlarını nasıl engelleriz, hizmetlerini nasıl yapamaz hale getiririz? Elini ayağını bağlarız’. Başka hiçbir niyet aramıyorum, tamamen niyet bu” sözlerine yer verdi.

Seçer’den, sokak hayvanlarının uyutulması genelgesine sert tepki: “Kabul etmemiz mümkün değil”

Sokak hayvanlarının öldürülmesine yol açacak olan genelgeye de tepki gösteren Seçer, “Biz herkesin belediye başkanıyız, canların da belediye başkanıyız. Bu yasal düzenlemeyi bir belediye başkanı olarak uygun görmüyorum” dedi. Toplumun büyük kesimi tarafından protesto edilen kanun değişikliğinin belediyeler tarafından uygulanması için yasa koyucular tarafından genelge yolladığına değinen Seçer, “ ‘Hangisini uyutup uyutmayacağını sen karar ver ve bunu yap, yapmazsan seni hapis cezasıyla cezalandırırım’ diyor. Milletvekillerimiz bu konuda meclis kürsüsünden gerekeni söyleyeceklerdir, bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Herkes sorumluluğunu yapacak. Kısırlaştırma yöntemiyle popülasyonu sınırlama yoluna gideceğiz. Daha medeni şartlarda yapacağız. Gereken bütçeyi biz ayarlarız. Çalmıyoruz, çaldırmıyoruz, israf etmiyoruz. Biz bütçemizi yaparız. Hayvanseverlerin de bu anlamda rahat olmalarını istiyorum” sözlerine yer verdi.

 

Ömür: “Partili partisiz herkesin takdirini kazanan Vahap Seçer’e rekor oy verildi”

Yapılan Danışma Kurulu’ndan çıkan sonuçlarla hep birlikte genel iktidara yürüyeceklerini söyleyen CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, kaynaklarını halka akıtmayanlara artık yurttaşın oy vermediğini vurgulayarak, “Belediyelerin kaynaklarını halka değil, kendilerinin, yandaşlarının ve tarikatların çıkarları için kullanan, yatırım yapmayan, hizmet üretmeyen vatandaşları düşünmeyen AKP belediyeciliğine artık halkımız ‘yeter’ demiştir” sözlerine yer verdi. Halkın 2019 yerel seçimlerde kaynaklarını hizmet için kullanan CHP’li belediyeleri desteklediğini belirten Ömür, “Halkımız pandemide, depremde, milletin yaşadığı her sorunda hükümetin yapamadığını sınırlı olanaklarıyla yapan, başarısını ispatlamış bir hizmet modeli, bir yönetim modeli haline gelmiş CHP’li belediyelere Türkiye’nin büyük çoğunluğunu genelde yönetme yetkisi vermiştir. Mersin’de de halkımız CHP’li Belediyecilik modelini, halkçı belediyeciliği, sosyal belediyeciliği en iyi şekilde uygulayan, partili partisiz takdirini kazanan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer olmak üzere CHP’li belediyeciliğe rekor bir oyla 7 ilçemizde de yetki vermiştir” diye konuştu.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?