BÜYÜKŞEHİR’İN KIRSAL MAHALLE BULUŞMALARI’NIN YENİ DURAĞI MUT OLDU

BÜYÜKŞEHİR’İN KIRSAL MAHALLE BULUŞMALARI’NIN YENİ DURAĞI MUT OLDU

reklam"

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Kırsal Mahalle Buluşmaları’nın yeni adresi Mut ilçesi oldu. Mut ilçesine bağlı Çömelek Mahallesi’nde gerçekleştirilen ‘Patkara Bağ Bozumu’ etkinliğinde üretici kadınlar ile merkezden gelen kadınlar bir araya geldi.

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer de, etkinliğe katılarak üretici kadınların stantlarını gezdi ve üreticilerle sohbet edip bölgeye has ürünleri tek tek inceledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Kırsal Mahalle Buluşmaları’nın yeni adresi Mut ilçesi oldu. Mut ilçesine bağlı Çömelek Mahallesi’nde gerçekleştirilen ‘Patkara Bağ Bozumu’ etkinliğinde üretici kadınlar ile merkezden gelen kadınlar bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı üretici stantlarının da yer aldığı etkinlikte, üretici kadınlar hem el emeği hem de doğal ürünleri sergileyerek satışa sundu. Düzenlenen etkinliğe merkezden de katılım sağlayan vatandaşlar, bölgeye özgü ürünlere büyük ilgi göstererek, yöresel ürünlerin lezzetine varmış oldu.

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer de etkinliğe katılarak üretici kadınların stantlarını gezdi ve üreticilerle sohbet edip bölgeye has ürünleri tek tek inceledi. Etkinlikte sahne alan ve Çukurbağlı kadınlardan oluşan Cumhuriyet Kadınları Korosu da, sahne performanslarıyla katılımcılara eğlenceli dakikalar yaşattı.

Etkinlikte üretici kadınlarla buluşup sohbet eden Meral Seçer, Toros Dağları’nın eteklerinde yetişen ve Mersin’e özgü endemik bir üzüm çeşidi olan Patkara, Göküzüm ve Aküzüm’leri inceleyerek, kadınlarla birlikte üzüm topladı. Seçer Üzüm hasadının ardından Çukurbağ Mahallesi’ni de ziyaret ederek mahalle halkıyla bir araya geldi.

Seçer: “Patkara üzümü Mersin’e özgü endemik ve çok değerli bir üzüm çeşidi”

Patkara üzümünün Mersin’e özgü endemik ve çok değerli bir üzüm çeşidi olduğunu dile getiren Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, “Mut’un Çömelek Mahallesi’nde Patkara Üzümü Bağı’ndaydık. Üreticilerimizin hasatları şimdiden hayırlı ve bereketli olsun. Patkara üzümü için coğrafi işaret tescili için başvuru da yapılmış. Tescili halinde bu üzümün değeri katlanarak artacak” ifadelerine yer verdi. Taşeli’nin kaliteli üzümün yetişmesinde çok özel bir coğrafyaya sahip bir alan olduğunu vurgulayan Seçer, “Üreticiler, son yıllarda işletmecilerin, kurum ve kuruluşların Patkara Üzümü ile ilgili farkındalık yaratmasıyla bu üzümün yurt içinde, yurtdışında tanıtılmasına ve pazarlanmasına katkı sunulduğunu söylediler” diye konuştu.

 

“Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal buluşma günleri sayesinde kadınlarla sık sık bir araya gelebiliyoruz”

Mersinden Kadın Kooperatifi olarak üretici kadınlara daima destek verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini belirten Seçer, “Kooperatif olarak üretici kadınlarımızla görüşüp iş birliği yaparak yeni ufuklara yol açabiliyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal buluşma günleri sayesinde kadınlarla sık sık bir araya gelebiliyoruz. Üretici kadınlarımızla özellikle yörelerine ait geleneksel yöntemlerle ürettikleri ürünlerin pazarlanması konusunda fikir alışverişi yapıyor ve yol haritamızı çiziyoruz. Ürünlerin nasıl değerlendirilmesi gerektiği konusunda da kooperatif olarak gerekli desteği veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhtar Yiğit: “Hem ürünlerimizi pazarlayıp hem de ürünlerimizi tanıtma fırsatı buluyoruz”

Üzüm hasadı etkinliği için mahallelilerle bir araya geldiklerini belirten Mut İlçesi Çömelek Mahalle Muhtarı Ruhan Yiğit de, “Hasadımızın ilimize ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Etkinlikte, hem ürünlerimizi pazarlayıp hem de ürünlerimizi tanıtma fırsatı buluyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha da iyi yerlerde olacağımızı tahmin ediyorum” şeklinde konuştu.

Orhan: “Büyükşehir Belediyesi olmasaydı biz sesimizi duyuramazdık”

Büyükşehir Belediyesi’nin, hem köylerini hem de üzüm çeşidinin tanıtılmasında kendilerine yol göstererek önemli bir katkı sunduğunu ve etkinliğin kendileri için çok iyi olduğunu ifade eden emekli öğretmen Zahit Hikmet Orhan ise, “Çömelek Köyü’nde 1994’ten 2000 yılına kadar 8 defa Elma ve Üzüm Şenliği yaptık ama köy nüfusu azalınca ve destekler ortadan kalkınca biz altından kalkamaz olduk. O zaman elma ve üzüm şenliği adı altında yaptığımız şenliğimizi bağ bozumu şenliğiyle yeniden yaptık. Büyükşehir Belediyesi olmasaydı biz sesimizi duyuramazdık. Yüz akı bir belediye başkanımız var. Başkanımız Vahap Seçer’e, mesai arkadaşlarına ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?