Futbolun Zirvesi Karıştı!!!Devler Şampiyonlar Ligine Rakip Lig Kurdular!!!

Futbolun Zirvesi Karıştı!!!Devler Şampiyonlar Ligine Rakip Lig Kurdular!!!

reklam"

Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid ve Tottenham, Avrupa Süper Ligi’ni kurduklarını açıkladı.

3 kulübün daha katılması bekleniyor.

FC Barcelona, kurucu kulüp olarak Avrupa Süper Ligi kurulması konusunda diğer 11 kurucu kulüp ile anlaşmaya varmıştır. 3.5 milyar Euro yatırımla dünyanın en iyi spor organizasyonu olması hedeflenen bu yapı üç kulübün daha davet edilmesiyle mümkün olan en kısa sürede başlayacaktır.

UEFA, FIFA, Premier Lig ve Serie A yönetimleri; Avrupa Süper Lig’i kuran 12 kulübü Şampiyonlar Ligi’nden, UEFA Avrupa Ligi’nden ve yerel liglerden men etme kararını görüşecek

FIFA’dan açıklama: “Ulusal, bölgesel veya global ölçekte tüm futbol organizasyonları, birlikteliğin, kapsayıcılığın ve adil finansal dağıtımın temel prensiplerine uygun şekilde hareket etmek zorundadır. Bu sayede futbol, bir spor olarak küresel ölçekte gelişim gösterebilir.”

FIFA: “FIFA’nın kuruluş amacı da bu yöntemlerle futbolun gelişimini sağlamaktır. FIFA, futbolun bu ilkelerle yönetilmesine devam edilmesi için gereken yasal, sportif ve diplomatik yöntemleri kullanmaktan çekinmeyecektir.”

FIFA: “‘Avrupa’dan kopanların ligine’ destek vermeyecektir. Bu oluşum, uluslararası futbol yapısının dışında kalmaktadır ve prensiplerimize saygı duymamaktadır.”

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?