GENÇLER SINAV STRESİNİ BÜYÜKŞEHİR’İN KONSERİNDE ATTI

GENÇLER SINAV STRESİNİ BÜYÜKŞEHİR’İN KONSERİNDE ATTI

reklam"

Eğitimde fırsat eşitliği ilkesi ile Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde açtığı kurs merkezleri sayesinde öğrencilerin okul hayatlarında destek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan YKS öncesi öğrencilerin moralini yükseltmek ve motivasyon sağlamak adına konser düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın sahne aldığı konserde, gençler gönüllerince eğlenip stres attı.

Eğitimde fırsat eşitliği sunmak adına açtığı kurs ve danışmanlık merkezleri, okuma salonları, eğitim ve öğrenim yardımı ile öğrencilerin okul hayatlarında onlara destek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8-9 Haziran’da yapılacak olan YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) öncesi, öğrencilerin moralini yükseltmek ve motivasyon sağlamak adına konser düzenledi.

Macit Özcan Spor Tesisleri’nde düzenlenen konsere; Tarsus, Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Mut, Gülnar, Erdemli, Silifke, Halkkent, Yenice ve Akdeniz olmak üzere toplam 10 ilçede hizmet veren 11 Eğitimi ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğrencileri katıldı. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın sahne aldığı konserde birbirinden güzel şarkılara eşlik eden öğrenciler, yıl boyunca yoğun bir tempoda çalışmanın yorgunluğunu ve stresini konser etkinliğinde attı.

Karakuş: “Hem öğretmenlerimiz, hem de öğrencilerimiz bu yolculukta büyük emek verdi”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, YKS öncesi sınava girecek öğrenciler için motivasyon etkinlikleri düzenlemeye devam ettiklerini ifade etti. Karakuş, “Bizler kurs merkezlerimizde öğrencilerimizle birlikte seri denemelerimizde son sürece geçtik. Bundan sonraki süreçte de öğrencilerimizin, bu güzel konser sayesinde rahatlamalarını istedik. Öğrencilerimiz ve bizler çok eğlendik. Çünkü 1 yıl boyunca hem öğretmenlerimiz, hem de öğrencilerimiz büyük emek verdi”dedi.

Öğrencileri yalnızca bilişsel alanda değil, rehberlik ve sosyal etkinliklerle de geliştirdiklerini kaydeden Karakuş, “Bahar ayının gelmesi ile birlikte öğrencilerimizle birlikte pikniklere gittik. Konserlerimizi geleneksel hale getirdik. Motivasyonlarını artırmak istedik. Sınav günü de öğrencilerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Umut ediyoruz ki öğrencilerimiz hayallerindeki üniversiteyi, bizlerin de destekleri ile kazanacaklar. Bizler de bu yolculukta bir katkımız olduğu için, bu mutluluğu hep birlikte yaşayacağız” sözlerine yer verdi. 

 

Gençler, YKS öncesi konserle moral buldu

Bozyazı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde eğitim gören Melek Asutay, düzenlenen konserin sınav öncesi gençlere çok iyi geldiğini söyleyerek, “Sınav öncesi hepimize çok güzel bir motivasyon oldu. Hepimiz stres içindeydik ve biraz stresimizi atmış durumdayız. Öğretmenlerimiz sayesinde çok güzel bir yolculuk geçirdik. Normalde Bozyazı çok gelişmiş ve herkesin maddi durumunun çok iyi olduğu bir yer değil, ama Büyükşehir’in bize sağladığı katkılar sayesinde daha güzel yerlere geleceğimizi düşünüyorum. Bize eğitimde çok iyi fırsat tanıyorlar” diye konuştu.

Tarsus Eğitimi ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde eğitim gören Avaşin Çelik, düzenlenen konser etkinliğini çok beğendiğini ve mutlu olduğunu belirterek, “Bu yoğun tempoda buraya geldiğimiz için çok mutluyuz. Tarsus’tan buraya büyük bir heyecanla ve büyük bir istekle geldik. Sınava kendimi çok hazır hissediyorum. Ben sıfırdan başladım, ama öğretmenlerim sayesinde kendimi daha artı seviyeye çıkardım. Böyle bir fırsat verdikleri için çok mutluyum. Kısa bir süre de olsa sınav stresini unuttuk”sözlerine yer verdi.

Halkkent Kurs Merkezi öğrencilerinden Reyyan Güzlük, konseri çok beğendiğini söyleyerek, “Sınav öncesi stresimizi atmamız için, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği güzel bir etkinlik oldu. Büyükşehir, gerçekten bizi düşünüyor ve güzel şeyler hazırlıyor. Dersler, sınavlar, öğretmenler, hepsi düşünülüyor. Özel kurslardan daha fazla etkinlik yaptığımızı düşünüyorum. Sorularımız olunca öğretmenlerimiz bizimle çok güzel ilgileniyor ve her seviyeye uygun ders anlatıyor. Her hafta deneme sınavlarımız oluyor ve ek kitap dağıtıyorlar. Büyükşehir Belediyesi’nin kursları gerçekten fark yaratıyor” ifadelerini kullandı.

Anamur Eğitimi ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde eğitim gören Enes Aluftekin de konser sayesinde sınav stresinden uzaklaştıklarını ifade ederek, “Çok eğlenceli ve çok mutlu hissettik. Tanıdığım ve tanımadığım herkesle bir arada ve mutluyuz. Sınavdan dolayı herkes bunalmıştı ve konser sayesinde kafaları dağıldı. Kurs merkezi Anamur’un gelişmesi ve kalkınması için büyük rol oynadı. Orada çok iyi öğrenim görüyoruz ve başarılarımıza katkı sağladığından kesinlikle eminiz. Öğretmenlerimiz bizlere her konuda yardımcı oluyor. Özel kursların aksine daha önde olduğumuzu düşünüyorum. Konserde de eğlencenin doruklarına çıktık” diye belirtti.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?