“Kimse dokunamaz bizim suçsuzluğumuza” pankartının asıldığı şube binasının önünde bir araya gelen kitle “Gezi tutsakları onurumuzdur”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Erdoğan gidecek başka yolu yok” sloganları attı.
Gezi’nin 10’uncu yılında yapılan basın açıklamasında Gezi eylemleri nedeniyle açılan davalarda tutuklanan Tayfun Kahraman, Hakan Altınay, Can Atalay, Mücella Yapıcı, Mine Özerden ve Çiğdem Mater için adalet ve özgürlük talep edildi.
Gerçekleştirilen basın açıklamasında, “Gezi Parkı’nı koruduğumuz için gurur duyuyoruz. 10 yıl geçmesine rağmen o günkü adaletsizlikler ve eşitsizlikler devam ediyor. Umudu büyüteceğiz, adaleti mutlaka bu topraklara getireceğiz” ifadeleri kullanıldı.
CHP’li Ali Şeker, İşçi Partili Ahmet Şık ve HDP milletvekili Musa Piroğlu da anmaya katılanlar arasında yerini aldı.

Gezi’nin 10’uncu yılında anma eylemleri için bariyerleri aşarak Taksim’de İstiklal Caddesi’nde Boyun Eğme pankartı asan ve ‘Boyun eğme, memlekete sahip çık sloganları atan Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyelerine polis müdahale etti. Polisin müdahalesinde eylemcilere biber gazı da sıkıldı.
TMMOB Binası önündeki eylemin sürdüğü sırada, TKP üyesi bir grup da İstiklal Caddesi’nden Taksim Meydanı’na yürümek istedi. Ellerinde döviz ve TKP bayraklarıyla Sakızağacı Sokak’tan caddeye çıkan grup slogan atmaya başladı. Sloganlar eşliğinde Taksim Meydanı’na yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Müdahale sırasında 37 kişi gözaltına alındı.
Gezi Parkı olaylarını anmak için Maçka Parkı’nda bir araya gelen ‘Kampüs Cadıları’ adlı gruba yapılan polis müdahalesinde 7 kişi, Taksim Meydanı’nda gerçekleştirilmek istenen bir başka eylemde ise 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 59 kişi sağlık muayenelerinin yapılması için hastaneye götürüldü.