Kolunuzdaki casus her şeyi topluyor!  Akıllı telefon kullananlar dikkat

Kolunuzdaki casus her şeyi topluyor! Akıllı telefon kullananlar dikkat

reklam"

Akıllı bileklikler ve saatler artık tüketicilerin gündelik hayatlarının vazgeçilmezi olurken kullanıcıların fazlasıyla kişisel verisini de topluyor.

Siber güvenlik uzmanları spor, uyku takibi, kalp atış ölçümü, stres ölçümü gibi faydalı birçok özelliği olan giyilebilir teknolojik cihazların kişisel veri gizliliği ile ilgili belli riskleri de taşıdığını belirterek uyardı. Siber güvenlik danışmanı Serap Günal, tüketicilerin verilerini güvende tutabilmeleri için 5 kritik tavsiyede bulundu.

saat.jpg

‘Hacker’ların açık hedefi oluyor

Gündelik hayata her geçen gün daha fazla dahil olmaya başlayan giyilebilir teknolojik cihazlarla kullanıcıların uyku düzenleri, kalp atışları, bulundukları konumlar veya telefonlarına gelen bildirimler gibi belli veriler bazı kullanıcılar tarafından yorumlanıyor, saklanıyor ve sosyal medyada herkese açık olarak paylaşılabiliyor. Aynı zamanda, neredeyse tüm giyilebilir teknolojiler bluetooth ile bağlantı kurduğu için ‘hacker’ler eşleştirilen cihazlardaki güvenlik açıklarından yararlanabiliyor ve verilerinize erişebiliyor. Bu cihazları kullanırken verilerin korunmasının oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Serap Günal, tüketicilerin kullandıkları cihazların gizlilik ayarlarıyla ilgili araştırmalar yapmaları ve bilinçlenmeleri gerektiğini de belirtti.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?