Mardin Mazıdağı ile Diyarbakır Çınar’daki yangın kontrol altına alındı: İkisi çoban 5 kişi öldü, 10’u ağır 44 kişi yaralandı

Mardin Mazıdağı ile Diyarbakır Çınar’daki yangın kontrol altına alındı: İkisi çoban 5 kişi öldü, 10’u ağır 44 kişi yaralandı

reklam"

Diyarbakır’ın Çınar ile Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasındaki kırsal alanda anız yangını çıktı. Hızla büyüyen yangın civardaki köyleri sardı, yaralananlar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki Köksalan’dan Yazçiçeği, Bağrık ve Ağaçsever mahallelerini etkileyen yangın, Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ, Şenyuva ve Yetkinler mahalleleri istikametine doğru ilerledi.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, 3 vatandaşın yangında hayatını kaybettiğini açıkladı. Vali Su, hayatını kaybedenlerden ikisinin, otların içinde kalan çobanlar olduğunu söyledi. Mardin Valisi Tuncay Akkoyun da iki ilin mahallelerine sıçrayan yangının kontrol altına alındığını duyurdu.

Son olarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise sabaha karşı yaptığı açıklamada Diyarbakır’da 3, Mardin’de 2 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yangından 10’u ağır 44 kişinin yaralandığını açıkladı.

Öte yandan yangınının ilk saatlerinde büyümesi üzerine DEM Parti başta olmak üzere çok sayıda kurum ve belediyeden havadan müdahale çağrısı yapıldı. Sosyal medya platformu X’te #YangınBölgesineAcilHelikopter tag’i TT oldu.


Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasındaki alanlarda çıkan anız yangını rüzgarın etkisiyle büyüdü. Yangına müdahale için Diyarbakır ve Mardin’den AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?