MERSİN BÜYÜKŞEHİR, 22 AYDA 2 MİLYON PAKET YEMEK DAĞITTI

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, 22 AYDA 2 MİLYON PAKET YEMEK DAĞITTI

reklam"

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mart 2020’den bu yana geçen 22 aylık süreçte 2 milyon paket yemek dağıttıAşhane’de pişirilen yemekler dar gelirli vatandaşlara ulaştı. İhtiyaç sahibi yaş almış vatandaşların evlerine her öğlen ücretsiz yemekgötüren Büyükşehir, Mahalle Mutfakları’nda ise 3 çeşit yemeği 3,5 TL’den vatandaşlara sundu. Aşhane’de tencereler paylaşım için kaynamaya devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin Aşhanesi’nde pişirilen yemekler, Mart 2020’de daha da önem kazandı. Salgının Türkiye’de de görüldüğü ilk günden itibaren ihtiyaç sahibi vatandaşlara aş ulaştıran Büyükşehir, aradan geçen 22 aylık süreçte toplam 2 milyon paket yemek dağıttı.

Aşhane’de tencereler paylaşım için kaynıyor

Kronik rahatsızlığı bulunan ve ihtiyaç sahibi yaş almış vatandaşlara her öğlen sıcacık yemek ulaştıran Büyükşehir, salgın nedeniyle sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş üstü vatandaşların da imdadına yetişti. Mart 2020’de talep eden 65 yaş üstü her vatandaşın evine yemek ulaştırmaya başlayan Büyükşehir, aynı ay içerisinde “Mahalle Mutfakları”hizmetini de başlattı. Bir yandan öğle saatlerinde yaş almış vatandaşların evine yemek götürülürken, diğer yandan Mahalle Mutfakları’nda 3 çeşit yemek uygun fiyatlarla vatandaşlara sunuldu.

Halkın kendi parasını kendisine iade ediyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ekonomik sıkıntıların insanları olumsuz etkilediğini belirterek, Hayat pahalılığı herkesi ciddi anlamda yordu. İhtiyaç sahibi olmayanlar, ihtiyaç sahibi olmaya başladı. Bugüne kadar kendi yağıyla kavrulan, çalışan, emek eden ama kimseye muhtaç olmadan yaşamını sürdüren insanlar dahi şu anda yaşamını idame ettirmenin çabası içerisinde” dedi.

Vatandaşlara destek olmak için soğan, patates, ekmek, yemek, çorba gibi hizmetlerini sürdürdüklerini vurgulayan Başkan Seçer, İnsanların buna ihtiyacı var. Binlerce insan bu katkıyı bizden alıyor. Neticede ben bunu bir yardım olarak da görmüyorum. Nihayetinde biz zaten bu insanların kaynaklarını en akılcı şekilde dağıtmak üzere, adaletli şekilde vermek üzere burada bu görevlere geliyoruz. Bir anlamda halkın kendi parasını kendisine iade ediyoruz”ifadelerini kullandı.

2 milyonuncu yemek 75 yaşındaki Vahit Batkı’nın sofrasına aş oldu

Büyükşehir, Mersin ve Tarsus’taki Aşhanelerinde ürettiği yemeklerle aradan geçen 14 aylık sürecin ardından 12 Mayıs 2021’de 1 milyon yemek üretimine ulaştı. 1 milyonuncu yemek Yenişehir ilçesi Aydınlıkevler Mahallesi’ndeki bir apartmanın giriş katında yaşayan Eşiyok çiftinin evine götürüldü. Büyükşehir’in yemek üretimini aralıksız sürdürdüğü şu günlerde ise bu rakam 2 milyon paketi buldu. İçerisinde kavurma, pilav, tatlı, ayran ve ekmeğin bulunduğu 2 milyonuncu paket, Toroslar ilçesi Alsancak Mahallesi’nde yaşayan 75 yaşındaki Vahit Batkının sofrasına aş oldu.

Vahit Batkı, Büyükşehir’in ürettiği 2 milyonuncu yemeği alırken, “Evime geliyorlar, yemek getiriyorlar. Belediye 2 milyon yemek üretmiş. 2 milyonuncu yemek bana geldi. Teşekkür ediyorum Vahap Bey’e” dedi.

“Hangi belediye gelmiş şimdiye kadar böyle bir şey yapmış”

Tencerelerin aralıksız kaynadığı Aşhane’nin 2 milyon 1’nci yemeği ise 81 yaşındaki Cevat Kapkin’e ulaştı. Kapkin,  “2 milyon 1’nci yemek bana geldi. Çok teşekkür ederim. Daha nice 2 milyonlara, 3 milyonlara… Belediyem olmasa ben aç kalacağım. Yemin ederim aç kalacağım. Allah yüz bin kere razı olsun ki belediyem getiriyor bana bunları. Karnımızı doyuruyor. Daha Allah’tan ne isterim? Çok günler geçirdim. Bizi gezmelere götürdü. Hangi belediye gelmiş şimdiye kadar böyle bir şey yapmış” diye konuştu.

“Usta aşçılar ve gıda mühendisi kontrolünde bu yemekleri üretiyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Aşhane Sorumlusu Ergün Horuz ise Mersin ve Tarsus’ta bulunan Aşhanelerde yemeklerin hazırlanmaya devam ettiğini vurgulayarak, “Pandeminin etkili olduğu dönemden beri her vatandaşımıza günlük 3 çeşit yemek sunuyoruz. Bu sayıyı 2 milyona ulaştırmış bulunuyoruz. Biz Mahalle Mutfakları’nda bu yemeğin 3,5 TL’ye satışlarını yapıyoruz. Aynı zamanda da bu yemeği kronik rahatsızlığı olan, yemek yapamayacak durumda olan dezavantajlı vatandaşlarımızın kapılarına kadar bırakıyoruz. Hijyenik ortamlarda usta aşçılar ve gıda mühendisi kontrolünde bu yemekleri üretiyoruz”ifadelerine yer verdi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?