MESKİ 9 BÜYÜK PROJEYİ DAHA MERSİN’E KAZANDIRACAK

MESKİ 9 BÜYÜK PROJEYİ DAHA MERSİN’E KAZANDIRACAK

reklam"

MESKİ Genel Müdürlüğü, EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) temsilcileri tarafından ziyaret edildi. Temsilcilerle yapılan toplantı ve saha ziyaretlerinde; ‘Mersin Atık Su Yönetimi ve Ekolojik Denge Projesi’ kapsamında çevresel ve sosyal etkiler değerlendirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) temsilcileri tarafından ziyaret edildi. Ziyarette, ‘Mersin Atık Su Yönetimi ve Ekolojik Denge Projesi’ kapsamında çevresel ve sosyal etkiler değerlendirildi.

EBRD heyeti, MESKİ yetkilileri ile gerçekleştirdiği toplantılarda, projenin ilerleyişi ve elde edilen sonuçlar hakkında ayrıntılı bilgiler aldı. Ayrıca, atık su yönetimi ve ekolojik denge projelerinin yerel halk üzerindeki sosyal etkileri, çevresel sürdürülebilirlik hedefleri ve toplumsal faydalarına ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Ziyaret kapsamında yapılan teknik incelemelerde ise atık su arıtma tesislerinin mevcut durumu, yenileme ve geliştirme çalışmaları yerinde incelendi. EBRD temsilcileri, MESKİ’nin projeye yönelik taahhütlerinden ve elde edilen ilerlemeden duydukları memnuniyeti dile getirerek, çevresel ve sosyal standartların korunması konusundaki kararlılıklarının altını çizdi.

 

Korkmaz: “Mersin’in atık su yönetimi ve ekolojik dengesini sağlama konusunda önemli ilerlemeler kaydediyoruz”

 

MESKİ; kentin su kaynaklarını korumak, atık su arıtma kapasitesini artırmak ve çevresel sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla yürüttüğü ‘Mersin Atık Su Yönetimi ve Ekolojik Denge Projesi’ ile aynı zamanda, bölge halkının yaşam kalitesini artırmayı ve ekosistemin korunmasına katkıda bulunmayı hedefliyor. MESKİ, EBRD ile olan güçlü iş birliği sayesinde, çevresel ve sosyal etkilerin minimize edilmesi ve sürdürülebilir projelerin hayata geçirilmesi konusundaki kararlılığını sürdürüyor. MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, EBRD’nin bu ziyareti ve desteğinin, Mersin’in sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşma yolunda büyük bir adım olduğunu belirterek, “EBRD ile iş birliğimiz sayesinde, Mersin’in atık su yönetimi ve ekolojik  dengesini sağlama konusunda önemli ilerlemeler kaydediyoruz. Bu ziyaret, çevresel ve sosyal standartlarımızı daha da iyileştirmemiz için bize önemli geri bildirimler sağladı” dedi.

Ziyaretin sonunda, EBRD ve MESKİ arasındaki iş birliğinin daha da güçlendirilmesi ve gelecekteki projelerde ortak çalışmaların artırılması yönünde karşılıklı temenniler dile getirildi.

MESKİ, 6 Atık Su Arıtma Tesisi ile 3 Derin Deniz Deşarjı projesi için çalışmalara devam ediyor

MESKİ’nin ‘Mersin Atık Su Yönetimi ve Ekolojik Denge Projesi’ kapsamında; Silifke 2. Kademe Atık Su Arıtma Tesisi, Karaduvar 2. Kademe Atık Su Arıtma Tesisi, Tarsus 2. Kademe Atık Su Arıtma Tesisi, Yeşilovacık Atık Su Arıtma Tesisi, Yenice Atık Su Arıtma Tesisi, Atakent-Atayurt-Arkum Ortak Atık Su Arıtma Tesisi ile Çeşmeli Kargıpınarı Derin Deniz Deşarjı, Kızkalesi Derin Deniz Deşarjı ve Bozyazı Derin Deniz Deşarjı projeleri hayata geçirilecek.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?