Putin kısmi askeri seferberlik ilan etti

Putin kısmi askeri seferberlik ilan etti

reklam"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün Rusya’da kısmi askeri seferberlik ilan ederek, Moskova’nın Ukrayna’yı işgali devam ederken, ülke halkını ve ekonomisini savaş durumuna soktu.

Önceden kaydedilmiş bir duyuruda Putin, “Batı ülkemizi yok etmek istiyor ve Ukrayna halkını yem olarak kullanıyor” dedi ve Batılı ülkeleri, Rusya ile vekalet savaşı başlatmak suçladığı önceki iddialarını tekrarladı.

İngiliz haber ajansı Reuters’in haberine göre Putin, bugün yaptığı açıklamada, Rusya’nın amacının “Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı iki cumhuriyetin bulunduğu Donbas bölgesini özgürleştirmek” olduğu yönündeki iddialarını yineledi ve hükümete Donbas’ta savaşan gönüllülere yasal statü verilmesi talimatı verdiğini söyledi.

Referandum kararı

Salı günü, Ukrayna’nın işgal altındaki bölgelerinde Moskova tarafından atanan yetkililerin, Rusya’ya katılma konusunda referandum düzenleme planlarını açıklamalarının ardından, Putin’in Rus ekonomisini ve toplumunu tam ya da kısmi seferberlik ilan ederek savaşa hazır hale getirebileceği ve savaş çağındaki Rus erkeklerinin askere alınmasının önünü açabileceği yönündeki spekülasyonlar artmıştı.

Bu hafta sonu Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya’da gerçekleştirilecek olan ve sonuçlarının Rusya’ya katılma lehine olması beklenen oylamanın sonucunda Kremlin’in, Ukrayna işgalini “kendi topraklarını ve vatandaşlarını savunmak” olarak göstermesine olanak sağlayacağı düşünülüyor.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?