Cumhurhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı ardından açıkladığı zorunlu PCR testiyle ilgili Sağlık Bakanı Koca bir duyuru yaptı. Koca, ‘Aşı olmayan öğretmen ve personele yapılacak zorunlu PCR testleri devlet hastanelerinde ücretsiz olacak’ dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Eylül’de yüz yüze eğitimin başlamasıyla henüz aşı olmamış öğretmen ve personelin haftada en az 2 defa PCR testi yaptırmasını isteyeceklerini bildirdi.
“Aşı olmayan üniversite öğrencilerimiz ve üniversite çalışanlarımızdan düzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceğiz” diyen Erdoğan etkinlikler konusunda ise, “Konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacağız” ifadelerini kullandı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan da “yüz yüze eğitim” kapsamında zorunlu olarak istenecek PCR testlerinin devlet hastanelerinde ücretsiz yapılacağı açıklaması geldi.