YEREL BASININ SORUNLARI MECLİS GÜNDEMİNDE  “HABERDEN TASARRUF OLMAZ”

YEREL BASININ SORUNLARI MECLİS GÜNDEMİNDE “HABERDEN TASARRUF OLMAZ”

reklam"

 

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, kamuda tasarruf tedbirleri adı altında yerel basının ilan ve reklam gelirlerinin azaltılmasını meclis gündemine taşıdı. Gülcan Kış, “Yerel basını yok etme, susturma hamlesi taşıyan bu anlayışı kabul etmiyoruz. Gazeteden, haberden tasarruf olmaz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM Genel Kurulunda söz alarak Anadolu basınının yaşadığı ekonomik sorunlara dikkat çekti. Kış, kamuda tasarruf genelgesi gerekçe gösterilerek yerel basının reklam ve ilan gelirlerinin iyice azaltılmasına tepki gösterdi.

Gülcan Kış, “Pandemiden bu yana ekonomik krizdeki yerel basınımıza, Tasarruf Genelgesi ile ağır bir darbe vurulmuştur.  Tasarruf paketinde ki kısıtlamalar, yerel basının hayatta kalma mücadelesini daha da zorlaştıracak, hatta birçoğunun kapısına kilit vurmasına neden olacaktır. Bilindiği gibi yerel basının tek geliri, abone satışları, reklamlar ve resmi ilanlardır. Seçim bölgem Mersin başta olmak üzere, zor şartlarda kentine hizmet eden, şehirlerimizin hafızası, sesi olan yerel basınımızın yok olmasına, basın emekçilerinin işsiz kalmasına seyirci olmayacağız. Yerel basını yok etme, susturma hamlesi taşıyan bu anlayışı kabul etmiyoruz.  Demokrasiye, halkın haber alma özgürlüğüne karşı olan, yerel basını susturma, yok etme anlayışı taşıyan bu yanlış karardan derhal vazgeçilmelidir. Çünkü gazeteden, haberden tasarruf olmaz” ifadelerini kullandı.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?