1. Egzersiz tansiyonun yükselmesine engel olur. Egzersiz; kalbi kuvvetlendirip, daha verimli çalışmasına neden olur ve böylece tansiyonun yükselmesini önler.
2. Kalp hastalıklarının oluşumunu engeller. Atardamarlarındaki tıkanmayı önler. Düzenli olarak egzersiz yapanların, atardamarları hem daha temiz hem de daha büyük olur.Egzersiz kanın pıhtılaşmasını da önler.
3. Diyabet hastalığına yakalanmayı önler. Egzersiz yapmak vücudun şekeri kontrol edebilme yeteneğini arttırır ve diyabet hastalığına yakalanma riskini minimuma indirir.
4. Kasları güçlendirir. Vücudun sağlam ve formda görünmesini sağlayan kasların güçlenmesini sağlar.
5. Kiloyu dengeler. Düzenli beslenmeyle birlikte yapılan egzersiz programı, vücutta birikmiş yağları yakmaya yardımcı olur.
6. Metabolizmanın düzgün çalışmasını sağlar. Yaş ilerledikçe metabolizma yavaşlar ve ancak egzersiz yaparak metabolizmanın yavaşlamasını engellemek mümkün olur.
7. Yaşlanmayı geciktirir. Egzersiz yapmak vücudun dayanma gücünü, kuvvetini, esnekliğini, kemik yoğunluğunu ve metabolizmasını olumlu yönde etkilediği ve zinde tuttuğu için yaşlanmayı geciktirir.
8. Kas esnekliğini sağlar. Esnek kaslar hem sakatlanmayı hem de ağrıları önler.
9. Stresi azaltır motivasyonu arttırır. Egzersiz yapmak; stresle baş etmeye yardımcı olduğu gibi daha iyi uyumayı da sağlar.
10. En büyük sorunlardan biri olan osteoporozu yani kemik erimesini önler.
Fizyoterapist, Köşe Yazarı