Gülcan Kış”Aydıncık yat limanı projesinin durdurulmasını istedi”

Gülcan Kış”Aydıncık yat limanı projesinin durdurulmasını istedi”

reklam"

“CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Aydıncık yat limanı projesinin deniz canlılarına ve bazı plajlara zarar verdiğini belirterek; “Turizmi geliştireceğiz diyen AKP hükümeti de bir taraftan bu yıkım projeleri ile turizmimizi yok etmektedir.  Tamamen ranta dönük bir amaç taşıyan bu projenin bir an evvel iptal edilmesini talep ediyoruz” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM Genel Kurulunda söz alarak Aydıncık yat limanı projesinin durdurulmasını istedi.

 

Gülcan Kış,  “Mersin’in Aydıncık İlçesi’nde, Ulaştırma Bakanlığı’nca 2012 yılında 400 yat kapasiteli olarak yatırım kararı alınan  yat limanı projesi, Mersinlilerin tüm karşı duruşlarına rağmen yapılmaya devam edilmektedir. Sit alanı ve nesli tükenme tehlikesi altında olan Akdeniz foklarının ve Caretta-Carettaların yaşam alanına yapılan Limana, ÇED gerekli değildir kararı verilmiştir.   Aydıncık Yat Limanı Projesinin, bütün deniz canlıları üzerinde olumsuz bir etki oluşturacağı tespit edilmiş, Mersinimizin en temiz sahillerinden Büyükalan plajını ise yıkıma uğratmıştır. Turizmi geliştireceğiz diyen AKP hükümeti de bir taraftan bu yıkım projeleri ile turizmimizi yok etmektedir.  Tamamen ranta dönük bir amaç taşıyan ve  Mersinimizin turizmine zarar veren bu projeye karşı olduğumuzu bildiriyor, bir an evvel iptal edilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?