İYİ Parti’de Ümit Özdağ ihraç edildi, İsmail Koncuk istifa etti

İYİ Parti’de Ümit Özdağ ihraç edildi, İsmail Koncuk istifa etti

reklam"

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinden ihraç edildi. İhraç kararının açıklandığı saatlerde, genel merkez yönetimine muhalif isimlerden Adana Milletvekili İsmail Koncuk partiden istifa ettiğini açıkladı.

Karara itiraz edeceğini açıklayan Özdağ, ihraç kararı ve ihracına neden olan olan iddialarını yargıya taşımaya hazırlanıyor.

Genel Başkan Meral Akşener ise “Özdağ iftira boyutundaki söylem nedeniyle ihraç edildi” dedi.

İYİ Parti’de 20 Eylül’deki 2. Olağan Kurultayı’nda bazı millevtekillerinin Genel İdare Kurulu’na seçilmemesi için “tercih edilmeyecekler” listesi dağıtılması ile başlayan tartışmanın ardından, partiden bir istifa, bir de ihraç kararı geldi.

Söz konusu listenin hazırlanmasından Teşkilat Başkanı Koray Aydın’ı sorumlu tutan listede yer alan milletvekilleri, grup toplantılarına katılmayarak, Aydın’ın yeniden bu göreve seçilmesine tepki göstermişlerdi.

İhraç gerekçesi: Parti yöneticileri hakkında asılsız iddialarda bulunmak

Ümit Özdağ, yazılı savunmasını geçen cuma günü Müşterek Disiplin Kurulu’na iletti.

Ethem Baykal Başkanlığı’nda toplanan Müşterek Disiplin Kurulu, Özdağı’ın parti yöneticileri hakkında “asılsız iddialarda bulunduğu ve bunu tekrarladığı” gerekçesiyle oybirliğiyle partiden çıkarılmasına karar verdi:

Genel Başkan, Başkanlık Divanı, GİK, milletvekilleri, belediye başkanları dahil, yöneticileri hakkında “yazılı veya görsel basın yoluyla, asılsız iddialarda bulunduğu ve bunları tekrarladığı” gerekçesiyle ihracına karar verdi:

“İYİ Parti Tüzüğü’nün 76/D maddesinde düzenlenen; İnsan hakları, demokrasi ve hukuk devleti gibi en temel ilkeleri yok sayıcı davranış ve eylemlerin içerisinde bulunmak,

Genel Başkan, Başkanlık Divanı, Genel İdare Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Merkez Danışma ve Yüksek İstişare Kurulu üyeleri ile İYİ Parti milletvekilleri ve belediye başkanları aleyhinde sosyal medyadan, yazılı veya görsel basın yolu ile asılsız iddialarda bulunmak ve bunları tekrarlamak”, hükümleri kapsamında olduğu tespit edilerek soruşturulanın (…) İyi Parti üyeliğinden, Kurucular Kurulu Üyeliği de dahil olmak üzere kesin olarak çıkarılmasına, Müşterek Disiplin Kurulu tarafından oybirliğiyle karar verilmiştir.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Akşener: Özdağ iftira boyutundaki söylem nedeniyle ihraç edildi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinden sonra gazetecilerin istifa ve ihraç kararıyla ilgili sorusunu yanıtladı.

İsmail Koncuk’un istifasıyla ilgili soru üzerine sadece milletvekili değil, partiden ayrılan tüm üyelerin istifanın kendisini üzdüğünü belirten Akşener, “Ama benim bir özelliğim var; istifa beyanında bulunmuş hiçbir arkadaşımızı incitecek herhangi bir söz sarf etmedim, şimdi de aynı noktada durmaya devam edeceğim” dedi.

Özdağ’ın ihracıyla ilgili de “keşke böyle olmasaydı” diyen Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ama sayın Özdağ’ın beni, partimizi ve Başkanlık Divanı’nın neredeyse yarısını ilzam eden, iftira boyutundaki söylemi nedeniyle kendisine disiplin kurulu ihraç etme kararı vermiştir. Şu anda ayrıntılarını gerçekten bilmiyorum, misafirimiz vardı. Herkes için hayırlı olsun diyorum ama üzüldüğümüzü ifade etmek istiyorum.”

 

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?