Siyasette “normalleşme” | CHP’nin gölge kabinesi, bakanlarla bir araya geliyor

Siyasette “normalleşme” | CHP’nin gölge kabinesi, bakanlarla bir araya geliyor

reklam"

 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bir araya gelmesiyle başlayan siyasette “normalleşme” dönemi kapsamında, yeni bir adım atıldı. CHP’nin gölge kabinesinde yer alan isimler, bakanlarla bir araya geliyor. Ankara kulislerinde temasların süreceği ifade ediliyor.

NTV’nin haberine göre, iki liderin de talimatlarıyla, CHP’nin gölge kabine olarak kurduğu Genel Başkan Yardımcılarıyla, Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde yer alan Bakanlar bir araya gelmeye başladı. İlk temas, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında yaşandı.

Bakan Mehmet Özhaseki, CHP’nin Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek’i makamında ağırladı.

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ve Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’ün de eşlik ettiği görüşme bir buçuk saat sürdü. Olumlu havada geçtiği belirtilen buluşmada, belediyelerin başta mali sıkıntıları olmak üzere çeşitli konularda yaşanan sorunların ele alındığı öğrenildi.

Görüşmede, Zeybek’in, belediyelerle ilgili sorunların yer aldığı bir dosyayı Bakan Özhaseki’ye ilettiği ve sorunların çözümü konusunda karşılıklı niyetlerin ortaya konulduğu öğrenildi.

İkinci temas ise Dışişleri Bakanlığında yaşandı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, CHP’nin gölge Dışişleri Bakanı, Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel ile bir araya geldi. Fidan’ın makamında gerçekleşen görüşmenin, verimli geçtiği kaydedildi. Fidan, Uzgel görüşmesinde kurumsal yapılar üzerine görüşlerin aktarıldığı, CHP’li Uzgel’in konuşmalarını Dışişleri Bakanı’nın not ettiği belirtildi.

CHP’nin özellikle Cumhurbaşkanının yurt dışı ziyaretleri ve hükümetin dış politikasına ilişkin daha fazla bilgilendirilmek istediği de yine Uzgel tarafından Fidan’a iletildi.

Görüşmeler sürecek

CHP ile bakanların temaslarının önümüzdeki günlerde de süreceği vurgulanıyor. Bu noktada CHP genel başkan yardımcılarının İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile bir araya gelmesi bekleniyor

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?