Kılıçdaroğlu’ndan Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel’in gözaltına alınmasına sert tepki

Kılıçdaroğlu’ndan Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel’in gözaltına alınmasına sert tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Koronavirüs salgınının Türkiye’de görülmeye başladığının açıklanmasından bir gün önce 10 Mart Salı günü son kez gerçekleştirilen TBMM Grup Toplantıları’na yeniden başlanıyor.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları;

Siyasette soru sorulabilsin, haksızlığı milletin vekili dile getirebilsin istiyoruz. Milletin vekili, vatandaşın vekili… Oy versin vermesin, bütün vatandaşların sorunlarını dile getirmek bizim boynumuzun borcudur. Çözümleri de üretmek zorundayız.

MÜYESSER YILDIZ VE İSMAİL DÜKEL

Eğer bir ülkede özgür gazeteciler varsa, o memlekette huzurun yolu açılıyor demektir. Özgür gazeteciler bizi bilgilendirmek istiyor, onlar da zor koşullarda görev yapıyorlar. Ama bir haber geliyor, 2 gazeteci arkadaşımız sabahın köründe gözaltına alınıyor.

İsmail Dükel, Müyesser Yıldız neden alınıyor, hangi gerekçeyle alınıyor? Biz nasıl bir ülkede yaşıyoruz? Gazetecinin huzur hakkı yok mu? Müyesser Hanım’a su vermiyorlar. Bu gazeteciler ne yaptı? Haber peşinde koşuyorlar, bu kişileri suçluyorlar. Bu kadar da ayağa düşürmeyin bu casusluğu ya. Ne ajanlığı, ne casusluğu… Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Aydın Keser neden içeride? Allah akıl fikir versin.

FETÖ taktiğini hepimiz biliyoruz. Önce havuz medyasına yazdırıyorlardı, ondan sonra sabah baskınıyla tutuklama. Casus arıyorlar. Eğer bu memlekette bir casus aranıyorsa, devletin sırlarını terör örgütüne peşkeş çeken birisi aranıyorsa o da Kozmik Oda’yı açanlardır. Bunun hesabını soran var mı? Yok.

Millet İttifakı olarak iktidara geldiğimizde devlet sırlarını terör örgütüne peşkeş çekenlere hesap sormazsak namertiz. Devletin sırlarını verdiler.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?