1 EKMEK 1 ÇORBA”DAN “HALK KART”A UZANAN BİR SOSYAL DOKUNUŞ HİKAYESİ

1 EKMEK 1 ÇORBA”DAN “HALK KART”A UZANAN BİR SOSYAL DOKUNUŞ HİKAYESİ

 

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, KENTTE SOSYAL DOKUNUŞLAR SAĞLIYOR

BÜYÜKŞEHİR, “1 EKMEK 1 ÇORBA” İLE 73 YAŞINDAKİ ŞEFİKA TEYZE’NİN YAŞAMINA DOKUNDU

BÜYÜKŞEHİR’İN “1 EKMEK 1 ÇORBA” PROJESİ ARTIK SEMT PAZARLARINDA DA HİZMET VERİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği hizmetlerle yurttaşların yaşamlarına olumlu dokunuşlar sağlıyor. Büyükşehir’in “1 Ekmek 1 Çorba” projesi, semt pazarlarında da vatandaşlara ulaşmaya başladı.

Büyükşehir Belediyesi, Hamidiye Mahallesi’ndeki semt pazarında bir bardak çorba sayesinde, tek başına yaşam süren dar gelirli 73 yaşındaki Şefika Karakuş’un yaşamına uzandı ve kendisine ekonomik katkı sunmak amacıyla Halk Kart yardımında bulundu. Şefika Teyze’nin pazarda hiçbir şey satmadan oturup beklediğini fark eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kendisiyle konuşarak hayat hikayesini öğrendi. Ekipler, 73 yaşındaki kadına birinci dereceden Halk Kart bağladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde sosyal belediyecilik anlayışıyla yurttaşların yaşamlarına anlamlı dokunuşlar sağlayan hizmetleri hayata geçiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, “1 Ekmek 1 Çorba” projesiyle haftanın 6 günü semt pazarlarında da yurttaşlara çorba ikramında bulunmaya başladı.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan personeller, bir bardak çorba sayesinde Hamidiye Mahallesi’ndeki semt pazarında dar gelirli 73 yaşındaki Şefika Karakuş’un yaşamına uzandı. Büyükşehir Belediyesi, pazarda 26 yıl baharat satarak para kazanan, ancak geçirdiği bir kaza sonucu son zamanlarda ekonomik sıkıntılar yaşayan Karakuş’a birinci dereceden Halk Kart bağladı.

“1 Ekmek 1 Çorba”dan Halk Kart’a sosyal bir dokunuş

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, “1 Ekmek 1 Çorba”projesi kapsamında Hamidiye Mahallesi’ndeki semt pazarında yurttaşlara çorba ikramı yaparken 73 yaşındaki Şefika Karakuş’un açtığı stantta hiçbir şey satmadan oturup beklediğini fark etti. Bir kızı ve iki torunu olan Karakuş’un yanına giderek kendisiyle tanışan ekipler, Karakuş’un uzunca bir süre pazarda esnaflık yaptığını, ancak geçirdiği bir kaza sonucu ekonomik sıkıntılar yaşadığını öğrendi. Satacak herhangi bir şeyi olmamasına rağmen pazarda stant açmayı sürdüren Karakuş’a Büyükşehir Belediyesi ekonomik destekte bulunarak kendisine yardım eli uzattı ve dar gelirli Karakuş’u birinci dereceden Halk Kart sahibi yaptı.

“Düştükten sonra her şey gitti”

Yaşamından ve başından geçen kazadan bahseden Şefika Karakuş, “Ramazan ayında balkondan düştüm. Bende şeker hastalığı, tansiyon ve kemik erimesi var. Burada baharat satardım. Kimseye muhtaç olmadım. Düştükten sonra her şey gitti. Bu pazar açıldığından beri burada ekmek parası kazandım” dedi.

“26 yıldan beri Şefika Teyzemiz burada”

2. Bölge Semt Pazarı görevlisi Şaban Akgün ise Şefika Karakuş’u uzun zamandır tanıdıklarını dile getirerek, Büyükşehir Belediyesi’nin yardım eli uzatmasına sevindiklerini ifade etti. Başkan Vahap Seçer’in hayata geçirdiği “1 Ekmek 1 Çorba”projesinden de oldukça memnun olduklarını söyleyen Akgün, “26 yıldır bu pazardayım. 26 yıldan beri Şefika Teyzemiz burada. Daha önce baharatçılık yapıyordu. Çok onurlu bir teyzemizdir. Büyükşehir’in ‘1 Ekmek 1 Çorba’ projesinden de hem esnaf hem de gelen müşteriler oldukça memnun. Güzel bir çorba, biz de tadına baktık.  Başkanımız’a teşekkür ederiz, güzel bir projeyi hayata geçirdi” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin haftanın 6 günü vatandaşlara çorba ikramı yaptığı semt pazarları şöyle:

“Pazartesi: Çavuşlu Mahallesi Semt Pazarı Toroslar

Salı: Toros Semt Pazarı-Yusuf Kılıç Mah. Aslan Sokak ile 83024 Sokak Üzeri,

Çarşamba: 2. Bölge Semt Pazarı-Hamidiye Mah. 4207 Sokak, Kız Meslek Lisesi Yanı,

Perşembe: 3. Bölge Semt Pazarı: Yeni Mah. 681 Sokak, Orman İşletmesi Üstü,

Cuma: 2. Bölge Semt Pazarı: Akbelen Mah. 84054 Sokak, Stadyum Yanı,

Cumartesi: 3. Bölge Semt Pazarı: Güneykent Mah. Aşık Veysel Cad. Kapalı Pazar Yeri”

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?