‘’10 KASIM YÜREĞİM FARKLI KANIYOR BUGÜN’’

‘’10 KASIM YÜREĞİM FARKLI KANIYOR BUGÜN’’

 

1881’de Selanik’te MUSTAFA adında bir GÜNEŞ doğdu, tüm karanlıklara meydan okuyan Kumandan oldu,1923’te küllerinden yeniden bir VATAN kurdu.
Kendine inandı cesur yürekti ardında gelenler milyonlar oldu, cepheden cepheye koşturdu durdu Hedefiniz Akdeniz’dir ileri komutuyla yunanlıların kabusu oldu,Size ölmeyi emrediyorum diyen Başkumandanın sesi SAKARYA’DAN duyuldu…
Yıl 1923 küllerinden yeniden bir VATAN kurdu adını ‘’TÜRKİYE CUMHURİYETİ’’ koydu,hainler her zaman onun karşısında durdu, hainlik onların yaşamı oldu, aldırmıyordu herkesi muatap alacacağız diyordu.
10 KASIM MİLLİ YASIM YÜREĞİM FARKLI KANIYOR BUGÜN!

23 Nisan’da Egemenlik benim.
19 Mayıs’ta Gençler Cumhuriyeti bizler kurduk yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz diyerek vasiyetini emanet eden, ATAM’IN evladıyım.
29 EKİM Özgürlüğüm.
30 Ağustos Bağımsızlığım.
10 KASIM MİLLİ YASIM YÜREĞİM FARKLI KANIYOR BUGÜN !

Seni anlatmaya kelimeler kıfayetsiz ATAM.
Nefesim tükenene kadar hiç durmadan yazsam da sığdıramam ki seni, ne sayfalara,ne kitaplara…
‘’ATAM’’nasıl sığdırdın onca yaşanmışlıklarını kısacık ömrüne, atmış olduğun her adım,aldığın her nefes,bizlere bıraktığın yol gösteren ışığımızdır ATAM.
10 KASIM MİLLİ YASIM YÜREĞİM FARKLI KANIYOR BUGÜN.

Evimizin duvarları senin resimlerinle doluydu, çocuktum resimlerine bakar, öylece durur, çocukça hislerle beni gördüğünü düşünürdüm, dinlediğim en güzel masaldın BABAM’DAN bana kalan. ‘’ZAMAKİ NİNEM’’ vardı benim, her fırsatta Nine ‘’ATAM’’I gördüğünde kaç yaşındaydın diye sorardım, hemen başlardı seni anlatmaya, BABAMDAN ayrı NİNEMDEN ayrı dinlerdim, doyamazdım dinlemeye seni ATAM şimdi ise en büyük gururum seni anlatmak, anlatırken yaşamak.Babam 12 yaşlarında HATAY’DA görmüştü, Zamaki ninem MERSİN’DE,anlatmaktan bıkmazdı duyduğu, sevgisini, saygısını sesinin tonundan hissettirirdi bana… Mersin’e geldiğinde hepimiz derdi, hepimiz, çoluk çocuk erkenden ‘’ATAM’I’’ görmek için trenin geldiği yere erkenden gittik. BAŞKUMANDANIMIZ geliyor kalplerimiz duracakmış gibi atıyordu, saatlerce bekledik, nihayet tren geldi durdu, sonra kapısı açıldı “ATATÜRK” kapıda dimdik duruyordu, asaletinin rüzgarı esmişti, gözlerindeki ışığı hissettim masmavi bir denizdi sanki, anlatılanlar kitaplarda okuduklarımız ne kadar eksikmiş meğer kızım, tüm gerçeğiyle karşımızdaydı diye anlatırdı ninem…
Her fırsatta dinlerdim, ninemden ayrı, babamdan ayrı, anlatırken seninle beraber cephede olduğumu hayal ederdim, çocuktum demiştim ya hani…

Sonra yıllar geçti ben büyüdüm, ben büyüdükçe yüreğimde sevgin, zihnime kazıdığım düşüncelerinde büyüdü benimle beraber, gurur duydum çocukça hislerimle evladın olarak…
Ve, geldi acıyı hissettiğim o sabah…
10 KASIM SAAT 9.5, geçe çalan siren sesleriyle uyandım yüreğimde duyduğum acıyla.
10 KASIM MİLLİ YASIM YÜREĞİM FARKLI KANIYOR BUGÜN.

İlk öğrendiğim harf “A” ilk kelime “ATAM”
İlk cümle “İZİNDEYİZ ATAM” oldu söylerken yüreğimin titrediği.
10 KASIM MİLLİ YASIM YÜREĞİM FARKLI KANIYOR BUGÜN.

“ATAM !
Seni görmek, Senin İLKELER’İNİN doğrultusunda yaşamak demek.
Senin sesini duymak “İSTİKLAL MARŞIMIZI” büyük bir gururla haykırarak okumak demek.
Senin gençliğin olmak “19 MAYIS’TA” Doğum günün kutlu olsun “ATAM” demek.
Senin yüreğine dokunmak,”30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI “ çoşkusuyla var olmak demek.
Senin varlığınla var olmak, tüm dünya çocuklarına armağan ettiğin “23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİĞİNİN’’ farkını yaşamak “ANDIMIZI” yasaklayanlara inat onur duyarak okumak demek.
Senin ışığında pusulayı bulmak…
Gençliğimize Cumhuriyeti bizler kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek sizlersiniz dediğin evlatların olarak…
“29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’MIZIN bilinciyle, Bağımsızlığımızın simgesi “CUMHURİYET” payidardır,ebediyen payidar kalacaktır söylevinin anlamını öğretmek boynumuzun borcudur “ATAM”
10 KASIM MİLLİ YASIM YÜREĞİM FARKLI KANIYOR BUGÜN.

SONSUZ SAYGI, SEVGİ, MİNNET ve ÖZLEMLE ANIYORUZ .
Saygılarımla

“YAŞAMA DAİR HERŞEY”

Profesyonel Koç/Uzman Eğitmen
Mercane CAN

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?