11 araştırma şirketinin açıkladığı anket sonuçlarının ortalaması paylaşıldı

11 araştırma şirketinin açıkladığı anket sonuçlarının ortalaması paylaşıldı

Son anket sonuçlarına göre partilerin oy ortalaması kaç?

Euronews 11 ayrı anket firmasının mart ayında yayımladığı anketlerin ortalamasını açıkladı. Buna göre, AKP yüzde 32.8 alırken, CHP 27.6, HDP 10.7, İyi Parti 10.5, MHP 6.5, Memleket Partisi 2.9, DEVA ve Gelecek Partisi 1.6, Yeniden Refah Partisi 1.3, TİP 1.2, Zafer Partisi 1.1, Saadet Partisi 0.9 oy topluyor.

Yöneylem anketi hariç diğer firmaların verileri kararsızlar dağıtıldıktan sonraki sonuçları içeriyor.

Euronews’in haberine göre, yüzde 3’ün altında kalan diğer partilerin oy oranları ise her anket firmasının açıkladığı sonuçlarda yer almıyor. Aşağıdaki tabloda hangi partinin hangi ankette ne kadar oy aldığınızı görebilirsiniz. Bu partilerin ortalama oy oranlarını açıklanan anket sayısına göre yaptık. Mesela Memleket Partisi’nin oy oranı 11 değil; 9 anket sonucunun ortalamasını gösteriyor.

Buna göre Memleket Partisi’nin ortalama oy oranı yüzde 2,9. Gelecek Partisi ve DEVA’nın ortalaması ise yüzde 1,6. Yeniden Refah Partisi’nin oy ortalaması yüzde 1,3. Türkiye İşçi Partisi (TİP) yüzde 1,2; Zafer Partisi ise yüzde 1,1 oy alıyor. Saadet Partisi ise yüzde 0,9’da kalıyor.

Bu partilerin her anket firmasının açıkladığı sonuçta yer almaması ortalamaların dikkatle değerlendirilmesini gerektiriyor.euro.pngeuro2.png

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?