2020 askerlik yerleri e-devlet’te açıklandı mı, yerler ne zaman belli oluyor?

2020 askerlik yerleri e-devlet’te açıklandı mı, yerler ne zaman belli oluyor?

Askerlik yerleri sorgulama işlemleri e-devlet içerisinde bulunan MSB hizmetleri üzerinden gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada yerlerin hangi tarihte duyurulacağı bilgisi paylaşılmıştı. Peki, 2020 askerlik yerleri ne zaman açıklanacak ve e-devlet üzerinden nasıl öğrenilecek?

Milli Savunma Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı tarih geldi. Bedelli askerler, er ve erbaşlar ile yedek subay ve astsubay adaylarının merakla beklediği sonuçlar e-devlet üzerinden paylaşılacak. Peki, süreç nasıl işleyecek ve sonuçlar nasıl öğrenilecek?

2020 ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLUYOR?

MSB’nin geçtiğimiz günlerde resmi hesaplarından yapılan açıklamaya göre askerlik yerleri bugün yani 28 Mayıs 2020 Perşembe günü erişime açılacak. Saatle ilgili herhangi bir bilgi vermeyen kurumun gün içerisinde sonuçları erişime açması bekleniyor.

E-DEVLET ASKERLİK YERİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

e-Devlet üzerinden askerlik yeri sorgulamak isteyen kişilerin yapması gereken aşamalar oldukça basit. TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yapan kişiler ardından arama butonuna Milli Savunma Bakanlığı yazabilir ve buradan sorgulama yaparak kendilerine çıkan yerleri öğrenebilirler.

Er ve erbaşlar için 1. grup sevk tarihi 5 Haziran 2020 olacak. İlk grup sevk belgesini 1-5 Haziran tarihleri arasında alabilecek.

Haziran grubu bedelli askerler için sevk tarihi ise 20 Haziran 2020 olacak. Bu grup ise 16-20 Haziran tarihleri arasında sevk belgelerini alabilecekler.

Yedek subay ve astsubay adayları, er ve erbaşların ikinci grubu ve ertelenen nisan grubu bedelli askerler için sevk tarihi ise 29 Haziran 2020 olacak. Bu grup içerisinde yer alanların sevk tarihleri ise 25-29 Haziran olacak.

KORONA TESTİ YAPTIRMAYA BİRLİĞE KATILAMAYACAK

Asker adayları belirtilen tarihler içerisinde ASAL sevk başvurusu oluşturmak için e-devlet’e TC kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yapacaklar.

Burada kendilerine sunulan covid-19 anketini doldurduktan sonra sistemin kendilerini yönlendirdikleri sağlık kuruluşlarına gidecekler.

Yönlendirilen sağlık kuruluşunda covid-19 testi yapıldıktan sonra kuruluştan test sonucunun çıkacağı tarihi ve bireysel izolasyonun nasıl yapılacağını öğrenecekler.

Test sonucunun öğrenilmesinin ardındansa eğer sonuç negatif çıkarsa yine e-devlet’e girilerek ASAL sevk başvurusu bağlantısına tıklanacak ve buradan belge alınarak birliğe katılış gerçekleştirilecek.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?