21. MERSİN ULUSLARARASI MÜZİK FESTİVALİ’NİN TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

21. MERSİN ULUSLARARASI MÜZİK FESTİVALİ’NİN TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

 

Bu yıl ‘Dayanışma, İyileşme ve Aydınlanma’ temasıyla düzenlenecek olan 21. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin tanıtım toplantısı, Yenişehir Divan Otel’de yapıldı.

Festival kapsamında verilecek ödüllerden biri olan ‘Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü’ne layık görülen Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencilerinden Ecmel Neva Bildik’in keman eşliğinde müzik dinletisi sunduğu etkinlikte, organizasyonun tanıtım videosu da izletildi.

22-24 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek ve 3 gün sürecek olan festivalde, 7 konser verilecek. Festival, warner classic sanatçısı Lucienne Renaud Vary’nin açılış konseri ile perdelerini açacak. Genç yıldız, 22 Eylül saat 20.00’de Mersin Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle bir araya gelecek.

Bu yıl ‘Dayanışma, İyileşme ve Aydınlanma’ temasıyla düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin tanıtım toplantısı, Yenişehir Divan Otel’de yapıldı.

Festival kapsamında verilecek ödüllerden biri olan ‘Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü’ne layık görülen Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencilerinden Ecmel Neva Bildik’in keman eşliğinde müzik dinletisi sunduğu etkinlikte, organizasyonun tanıtım videosu da izletildi.

22-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek ve 3 gün sürecek olan festivalde, 7 konser verilecek. Festival, warner classic sanatçısı Lucienne Renaud Vary’nin açılış konseri ile perdelerini açacak. Genç yıldız, 22 Eylül saat 20.00’de Mersin Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle bir araya gelecek.

Özdülger: “Festivalleri önemli ve anlamlı kılan, sürdürülebilir olmasıdır”

 

Tanıtım toplantısında, Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne destek veren ve Yürütme Kurulu’nda da yer alan Mersin Büyükşehir Belediyesi adına bir konuşma yapan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger,

“Festival yapmak çok kolay. Fakat, önemli ve anlamlı olan, festivalin sürdürülebilir olmasıdır. Dolayısıyla, Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin bu yıl 21.’sinin yapılıyor olması çok kıymetli” dedi.

Mersin’in kültürel ve sanatsal etkinlik anlamında çok zengin olduğunu ve insanının da bu etkinliklere çok ilgisi olduğunu vurgulayan Özdülger, “Türkiye’deki 6 adet operadan birisi Mersin’de olup, 4. olarak kurulan operadır. Mersin Devlet Opera ve Balesi, bu yıl 31. yaşını kutluyor. Ben de bu güzide kurumun kurucu sanatçılarından biriyim. Bu şehirde sanatımı icra etmiş olmaktan ve şu anda da Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kültür ve sanatla insanlarımızı buluşturuyor olmaktan da büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

“Mersin’in sanatla aydınlanan yüzünü, tüm Türkiye ve dünyaya yansıtmak istiyoruz”

Büyükşehir Belediyesi olarak sanatın iyileştirici ve birleştirici gücünün farkında olduklarını,  estetik hayatın gelişmesi ve hayal gücünün artmasını hedefledikleri için, kültürel ve sanatsal etkinliklerin kentin her yanına yayılmasını ve herkese ulaşmasını amaçladıklarını kaydeden Özdülger, “Aynı zamanda kültürel ve sanatsal etkinlik düzenlemek isteyen tüm kurum ve kuruluşlara da destek olmak istiyoruz. Çünkü bu destek sayesinde, kültürel ve sanatsal çalışmaların şehirdeki yankısının daha da büyüyeceğine inanıyoruz. Mersin’in sanatla aydınlanan yüzünü, tüm Türkiye ve dünyaya yansıtmak istiyoruz. Uluslararası düzeyde Mersin’in marka değerinin, kültür ve sanatla en iyi şekilde olacağından eminiz” ifadelerini kullandı.

Özdülger konuşmasının sonunda, 21. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin hayata geçmesinde ve seyirciyle buluşmasında emeği geçen herkese, destek veren tüm kurum ve kuruluşlara da ayrıca teşekkür etti.

Tanıtım toplantısı, 21. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne katkı sunanlara teşekkür belgesi verilmesiyle sona erdi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?