6. TOUR OF MERSİN ULUSLARARASI BİSİKLET TURU TÜM HEYECANIYLA SONA ERDİ

6. TOUR OF MERSİN ULUSLARARASI BİSİKLET TURU TÜM HEYECANIYLA SONA ERDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 6.’sını düzenlediği Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu’nun son etabı olan 4. Etapla birlikte tüm heyecanıyla sona erdi. Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda yapılan ödül töreni ile Genel Klasman ve 4. Etapta dereceye girenlere ödülleri Başkan Seçer tarafından verildi. 4 gün süren organizasyonda genel sıralamada Polonya’dan Marcin Budzinski birinci, Almanya’dan Oliver Mattheis ikinci, Eritre’den Dawit Yemane ise üçüncü oldu.

Mersin’in daha çok tanıtılması için sportif organizasyonları çok önemsediğini söyleyen Başkan Seçer,   “Mersin sporla, sanatla ve kültürle konuşuluyor. İşte Mersin böyle olmalı. Amacımız Mersin’in enerjisini gökyüzüne kadar çıkarmak” dedi. Spor, kültür ve sanatın insanları bir araya getirmek için önemli bir araç olduğuna değinen Başkan Seçer,“Benim için ilk etapta özne Mersin, Mersin’in tanıtımı. Spor, kültür ve sanat toplumları birleştiren önemli birer çimentodur. Toplumları bir araya getiren, huzurlu kılan, barışı, kardeşliği tesis eden önemli bir şifa kaynağı” ifadelerine yer verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 6.’sını düzenlediği Tour of Mersin Uluslararası Bisiklet Turu, son etabı olan 4. Etapla birlikte tüm heyecanıyla sona erdi. Bisikletliler, 4 gün boyunca birbirinden heyecanlı anlara sahne olan yarışmada Mersin’i pedallamanın keyfini sürdü. Anamur’dan başlayan bisiklet turu sayesinde bisikletliler Mersin’in tüm ilçelerinden geçerek tarihi ve doğal güzelliklere tanıklık etti.

 

Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan 4. Etap, İsmet İnönü Bulvarı, Adnan Menderes Bulvarı, Mersin İdman Yurdu Meydanı ve Babil Kavşağı arasında devam ederek Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda finish yaptı. Anemurium Antik Kenti’nde başlayan ve 4 gün boyunca Mersin’in 13 ilçesini pedallayan bisikletler son günde Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda yarışı tamamladı.

 

Başkan Seçer, Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda düzenlenen Ödül Töreni’ne sahil boyunca, üzerinde MSK yazılı tişörtle bisiklet sürerek geldi ve ardından ödülleri takdim etti.Düzenlenen Ödül Töreni’ne Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız ve Eş Başkan Nuriye Arslan, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Toprak Çalışkan, sporcular ve Mersin halkı katılım sağladı.

 

“Mersin sporla, sanatla ve kültürle konuşuluyor”

Tour of Mersin’in final gününde katılımcılara seslenen Başkan Seçer, yaklaşan MSK’nın maçlarını ve Çukurova Basketbol’un Mersin’de oynayacağı Final Four mücadelelerine tüm Mersinlileri davet etti. Mersin’in spor, kültür ve sanatla konuşulan bir kent olduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Mersin sporla, sanatla ve kültürle konuşuluyor. İşte Mersin böyle olmalı. Bu arada buraya bisikletle geldim. Tavsiye ederim, sahilde çok keyifli oluyor” dedi.

“Amacımız Mersin’in enerjisini gökyüzüne kadar çıkarmak”

Huzur, barış ve kardeşlik kenti Mersin’i çok daha iyi noktalara getirmek istediklerini söyleyen Başkan Seçer, “Amacımız Mersin’in enerjisini gökyüzüne kadar çıkarmak. Amacımız gülen Mersin, dost Mersin, kardeş Mersin, herkesin keyifle yaşadığı, kendini iyi hissettiği, öteki görmediği bir Mersin; bizim hayalimiz bu. Bunun için çalışıyoruz, çok da mesafe aldık. Mersin çok daha iyi yerlere gelecek. Bundan hiçbir endişemiz yok” diye konuştu.

“Spor, kültür ve sanat toplumları birleştiren önemli birer çimentodur”

Başkan Seçer, 6. Tour of Mersin’in 4 gün boyunca dolu dolu geçtiğini belirterek, sporun Mersin için önemine değindi. Spor, kültür ve sanatın insanları bir araya getirmek için önemli bir araç olduğuna değinen Başkan Seçer, “500 kilometre civarında bir güzergah. Mersin’in müstesna doğal güzellikleri, tarihi ören yerleri, yaylayı, denizi her şeyi gören ve televizyon ekranlarınca da dünyaya Türkiye tanıtılan bir organizasyon. Belediye Başkanınız olarak bu organizasyonları önemsiyorum. Benim için ilk etapta özne Mersin, Mersin’in tanıtımı. Bunu çoğaltmalıyız. İlçe belediyelerimiz de yapıyor, onlar da çoğaltmalı. Festivaller, spor müsabakaları, aktiviteler; kültürün, sanatın, sporun her alanında bunu çoğaltmak zorundayız. Spor, kültür ve sanat toplumları birleştiren önemli birer çimentodur. Toplumları bir araya getiren, huzurlu kılan, barışı, kardeşliği tesis eden önemli bir şifa kaynağı. Dünyada bugüne kadar keşfedilmiş en önemli ilaç bu. İnsanları bir araya getiriyor çünkü” ifadelerine yer verdi.

Başkan Seçer, sporun birleştirici gücüne vurgu yaparak, “Sporcu mücadele ederken, onun kimliği, etnik yapısı, inanç grubu, siyasi görüşü değil, o anki konsantrasyonu, takım arkadaşıyla beraber takım, birlik ve beraberlik ruhu, kazanma azmi, fair play her değerli kavram devreye giriyor. Onun için spor, kültür ve sanat” diye konuştu.

Ulu Önder Atatürk’ün Mersinlilere yönelik; ‘Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız’ cümlesini anımsatan Başkan Seçer, “Biz de hep beraber Mersin’e sahip çıkacağız. Mersinimizi çok daha güzel yerlere getireceğiz” dedi. Seçer son olarak Tour of Mersin’in düzenlenmesinde emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Seçer, Genel Klasman ve 4. Etap’ ta dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.

Genel klasmanda sıralamaya girenler

4 gün süren organizasyonda genel sıralamada Polonya’dan Marcin Budzinski birinci, Almanya’dan Oliver Mattheis ikinci, Eritre’den Dawit Yemane ise üçüncü oldu.

4. etapta ilk üçe girenler

Son gün gerçekleşen 4. etapta; Sergei Rostovtsev birinci, Polonya’dan Norbert Banaszek ikinci olurken, Türkiye’den katılan Batuhan Özgür ise üçüncü oldu.

Sarı Mayo Budznski’nin oldu

Sarı Mayo Polonya’dan katılan Marcin Budzinski’nin olurken, Turkuaz Mayo Eritre’den Dawit Yemane’nin oldu. Yarışmada Kırmızı Mayo Yoel Habteab’e Beyaz Mayo ise Ruslan Aliyev’e verildi. Mayolar ve takım klasman ödülleri de protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?