7.7 olan depremler 10 ili vurdu: Toplam can kaybı 2 bin 921’e yükseldi.

7.7 olan depremler 10 ili vurdu: Toplam can kaybı 2 bin 921’e yükseldi.

Dün (6 Ocak) sabaha karşı saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 ve saat 13.24’te Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerinde büyük yıkıma neden oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uluslararası yardımı da içeren dördüncü seviye alarm verdiklerini açıkladı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 gün milli yas ilan edildiğini duyurdu. Şimdiye kadar 10 ilde toplam can kaybı 2 bin 921’e yükseldi. Yaralı sayısı 15 bin 834, teyit edilmiş yıkılan bina sayısı ise 4 bin 758 olarak kayıtlara geçti.

7.7. büyüklüğündeki depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü, Kandilli Rasathanesi ve Deprem araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, yaklaşık 180 km’lik bir kırık meydana geldiği bilgisini paylaştı. Denetime tabi kamu binaları depremde yerle bir oldu. İskenderun ve Antakya’daki devlet hastaneleri, Hatay’daki polis evi, havalimanları ve otoyollar kullanılamaz hale geldi. Arama-kurtarma ekipleri aralıksız sürüyor.

Dakika dakika gelişmeler

6.27 | İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul’dan deprem bölgesine şu ana kadar 12 bin 752 personel ve AFAD gönüllüsünün sevk edildiğini duyurdu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “06.00 itibarıyla İstanbul’umuzdan; 73 uçak ile 12 752 personelimiz ve AFAD Gönüllülerimiz, başta Hatay olmak üzere deprem bölgesine sevk edildi. Hakkınız ödenmez, minnettarız” dedi.

04.17 | Orta Doğu’dan 12’si Arap ülkesi, olmak üzere toplam 14 ülke, Kahramanmaraş merkezli, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin etkilerinin hafifletilmesi için Türkiye’ye arama, kurtarma ve insani yardım ekipleri göndereceklerini duyurdu.

03.23 | 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremde Diyarbakır’da yıkılan binanın enkazından, arama kurtarma çalışmaları sonucu yaklaşık 21 saat sonra 1 kadın yaralı olarak çıkarıldı.

02:50 | DSÖ’nün Avrupa’dan sorumlu üst düzey yetkilisi Catherine Smallwood”Maalesef depremlerde hep aynı şeyi görüyoruz. Ölen ya da yaralanan sayısı önümüzdeki haftalarda önemli ölçüde artabilir” dedi.

02.36 | Fransa’nın depremler dolayısıyla gönderdiği 136 kişilik 2 enkaz altı arama ve kurtarma ekibinin yola çıktığı bildirildi. Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Twitter’dan yaptığı açıklamada, Fransa İçişleri Bakanlığına bağlı 136 kişilik 2 enkaz altı arama ve kurtarma ekibinin Türkiye’ye doğru yola çıktığını belirtti.

02.13 | Deniz Kuvvetleri’ne ait TCG İskenderun gemisi, yaralıları Mersin’e ulaştırmak için Hatay İskenderun Limanı’na ulaştı.

00:30 | Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 2379 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

00.15 |  TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü’ne bağlı madenciler arama kurtarma çalışmalara destek vermek için deprem bölgesine doğru yola çıktı.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?