ABD’DE GÖSTERİLER BÜYÜYOR: BİRÇOK ŞEHİRDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

ABD’DE GÖSTERİLER BÜYÜYOR: BİRÇOK ŞEHİRDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

George Floyd adlı siyahinin Minneapolis’te polis şiddeti sonucu ölmesiyle başlayan gerilim ABD Başkanı Trump’ın ikametgâhı Beyaz Saray’ın önüne kadar sıçradı.    25 kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

ABD’nin Minneapolis kentinde polis şiddeti sonucu siyahi George Floyd’un hayatını kaybetmesi üzerine New York’tan Los Angeles’a ülkedeki birçok şehirde cumartesi gecesi de protesto gösterileri devam etti.

Protestolarda göstericiler “siyahların hayatı değerlidir”, “beni vurma” ve “nefes alamıyorum” şeklinde sloganları atarken, polis şiddetini kınayan pankartlar taşıdılar.

Cumartesi akşamı ülkedeki en az 8 eyalette, destek için Ulusal Muhafız birliklerinin göreve çağrıldığı belirtilirken 16 eyaletteki 25 şehirde gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

25 KENTTE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ:Minneapolis’in ardından ABD’nin büyük kentleri olan Los Angeles, Philadelphia, Atlanta, Detroit’in de aralarında olduğu toplam 25 kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

NEW YORK’TA GÖSTERİCİLERLE POLİS ÇATIŞTI: New York’ta akşam saatlerinde başlayan ve gece yarısına kadar devam eden gösterilerde de polis ile protestocular arasında zaman zaman çatışmalar yaşandı.

BİR POLİS ÖLDÜ: Floyd protestoları ABD’nin diğer eyaletlerine de yayılırken, göstericiler ve polis arasındaki şiddet arttı. Floyd’un öldüğü ve olayların ilk başladığı Minneapolis’te sokağa çıkma yasağı getirildi. California’nın Oakland kentindeki gösterilerde yaklaşık 7.500 kişi sokağa döküldü. Yağmacılık olaylarının da kaydedildiği gösterilerde, hükümet binalarını korumakla görevli ve Federal Koruma Hizmetleri’ne bağlı iki polis memuru silahla vuruldu. Polislerden biri yaşamını yitirdi.

TRUMP’TAN ORDUYA ÇAĞRI : Yağmacılar, binayı savunmaya gelen polislerle çatıştı. Brooklyn’deki gösterilerde de New York Polis Merkezi kuşatıldı. ABD Başkanı Donald Trump olayları bastırmak için orduya teyakkuza geçme emri verdi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?