ADİL AKTAY MERSİN’E YAZLIKÇI GİRİŞLERİNE ÖNLEM ALINSIN

ADİL AKTAY MERSİN’E YAZLIKÇI GİRİŞLERİNE ÖNLEM ALINSIN

Yazlıkçı misafirlerin kente girişlerinin engellenmesi için Mersin Valiliğine verdiğim dilekçe metnini sizlerle paylaşıyorum:

VALİLİK MAKAMINA
MERSİ̇N

İçinde bulunduğumuz salgın döneminde sosyal hareketliliğin azaltılması hayati önem taşımakta ve bu amaçla tedbirler alınmakta, seyahat kısıtlamalarına gidilmektedir.

Mersin gibi, yazlık evlerin önemli bir sayıya ulaştığı, yazlıkçıların nüfus içerisinde ciddi bir yekûn tuttuğu iller açısından ise ek tedbirlerin alınması, özel uygulamaların geliştirilmesi bir zorunluluktur.

Halen uygulanmakta olan, Mersin’e dışarıdan gelen kişilerin, karantina gerektirecek bir durumun tespit edilmesi halinde 14 gün süreyle karantinaya alınması maalesef bu konuda yeterli bir tedbir değildir.

Gerek salgının yayılmasını önlemek gerekse hızla ve kontrolsüzce artacak nüfus yoğunluğunun şehrimizin sağlık sisteminde ciddi sorunlar yaratmasına yol açmamak için mutlaka ek önlemlere ihtiyaç vardır.

Özellikle vaka sayılarının il bazında açıklanmasıyla birlikte başka şehirlerde yaşayan vatandaşlarımızın Mersin’deki yazlıklarına gelişlerinde dikkate değer bir artış olduğu gözlenmektedir.

Bu nedenle;

Mersin İl Pandemi Koordinasyon Kurulu ve Mersin Valiliği’nin acilen bu konuda harekete geçerek, salgınla topyekûn mücadelenin başarısı ve kendi sağlıkları açısından yazlıkçı misafirlerimizin bu dönemde Mersin’e gelmelerinin önlenmesi için gerekli tüm tedbirlerin alınmasını talep ediyorum.

Çalışmalarınızda kolaylıklar, başarılar diliyorum.

Saygılarımla

Adil Aktay
Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?