Akdeniz Belediye Başkanı GÜLTAK’TAN “1 TEMMUZ” MESAJI

Akdeniz Belediye Başkanı GÜLTAK’TAN “1 TEMMUZ” MESAJI

* Başkan Gültak; ‘1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’ dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında; “1 Temmuz tarihi demek; denizlerimizde özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı ifade eden gündür” dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın” 94’üncü yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Denizciliğin, üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye ekonomisi ve geleceği için çok önemli ve vazgeçilmez olduğunun altını çizen Başkan Gültak; ulusal egemenliğin ve bağımsızlığın sağlanması açısından da denizlerde hâkimiyetin büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Başkan Gültak, mesajında şu ifadeleri kaydetti; “Türkiye; 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren ‘Kabotaj Yasası’ ile kendi karasularında egemenliğini ve bağımsızlığını ilan ederek; denizlerini, yabancı devletlerin kontrolü ve tekelinden kurtarmıştır. Büyük tarihi geçmişi, köklü ve özgün bir geleneği olan denizciliğimiz, Kabotaj Kanunu ile ekonomik özgürlüğüne kavuşmuş ve uluslararası arenada saygınlık kazanmıştır.

Bugün bizlere düşen en önemli vazife; denizciliğimizi daha da büyütüp geliştirmek için çalışmak ve gelecek nesillere emanet etmektir. Akdeniz Belediyesi olarak, denizciliğimizi geliştirecek her türlü projeyidestekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; bir deniz kenti olan Mersin’den, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramımızı kutluyor, denizcilik sektörünün gelişmesinde emeği geçenlere ve tüm denizcilerimize en içten selamlarımı iletiyorum. Denizlerimizi ülkemize tekrar armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum.”

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?