Akdeniz Belediye Başkanı GÜLTAK’TAN; İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 100. YILDÖNÜMÜ MESAJI

Akdeniz Belediye Başkanı GÜLTAK’TAN; İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 100. YILDÖNÜMÜ MESAJI

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ile İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında; İstiklal Marşı’nın, Türk Milleti’nin bütün dünyaya karşı bağımsızlığının ilanı ve varoluş mücadelesinin en gür sesi olduğunun altını çizen Başkan Gültak; “İstiklal Marşı; yalnızca bir marş değil, tarihten silinmek istenen bir milletin istiklâlini, hangi fedakârlıklara katlanarak nasıl kazandığını anlatan bir destandır.

Mesajında; Kurtuluş Savaşı’nın Mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Bu marş; inkılâbımızı ve inkılâbımızın ruhunu anlatır. Bunu ne unutmak, ne de unutturmak lazımdır. İstiklal Marşı’nda, istiklal davamızı anlatması bakımından çok büyük manalar vardır” sözünü hatırlatan Başkan Gültak;İstiklâl Marşımızın 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce kabulünün 100’üncü yılını kutlamanın onur, gurur ve mutluluğunu milletçe yaşıyoruz. Yedi düvele karşı tek başına meydan okuyan, yaşlısı ve genciyle kahramanlık destanı yazarak bağımsızlığını kazanan aziz ve fedakâr milletimizin istiklal ve bağımsızlık sembolü İstiklâl Marşımızın kabulünün 100. yılı kutlu olsun.

İstiklâl Marşı’nın ruhu ebediyen yaşasın ve Allah bu millete bir daha İstiklâl Marşı yazdırmasın. Bu duygularla, İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 100’üncü yılı vesilesiyle İstiklal Şairimizi bir kez daha şükranla anıyorum. Başta M. Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları olmak üzere, vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna mücadele eden, canlarını feda eden kahraman Şehitlerimizi ve Gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle yâd ediyorum” ifadelerini kullandı.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?