AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK’TAN, “SCOOTERLI KENT TURU”

AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK’TAN, “SCOOTERLI KENT TURU”

* Başkan Mustafa Gültak, belediyenin zabıta müdürlüğü personeline tahsis edilen elektrikli scooter aracı ile kentin caddelerinde bir tur attı. Zabıta ekiplerinin de eşlik ettiği Başkan Gültak’ı scooter üzerinde gören vatandaşlar, scooterlı uygulamayı güzel bulduklarını ve çok beğendiklerini dile getirdiler.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; özel bir firmanın ürettiği; vatandaşlara daha kolay ve hızlı hizmet verebilmeleri amacıyla Zabıta Müdürlüğü personeline tahsis edilen çevre dostu elektrikli scooter aracı ile kentin en işlek caddelerinde tur attı, vatandaşlarla ayaküstü sohbet etti. Başkan Gültak’ı; scooter üzerinde ilerlerken gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken; Mersin ve Akdeniz için güzel bir yenilik olan ‘scooterlı zabıta uygulamasını’ beğendiklerini ifade ettiler.

“Amacımız, vatandaşa hızlı ve pratik şekilde hizmet vermek”

Bindiği scooter üzerinden, uygulama hakkında bir açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; “Vatandaşlarımıza daha hızlı ve kolay hizmet verebilmeleri; sorunlara ve şikâyetlere daha çabuk ulaşıp çözebilmeleri amacıyla bu araçları zabıtamıza tahsis ettik. Scooterlar sayesinde zabıtamız, gitmek istediği yere daha hızlı ulaşıp gerekli denetimlerini yapabiliyor ve böylelikle gelen şikâyetleri de çok daha kısa sürede çözüme kavuşturabiliyor diye konuştu.

“Çevre dostu bir belediyeyiz”

Başkan Mustafa Gültak; elektrikli scooterların tamamen Türk malı olduğunu ve Sakarya’da üretildiğini kaydederek, Çevre dostu bir belediyeyiz, bu nedenle uygulamayı çok önemsiyoruz. Bu ekonomik araçlar; elektrikle çalışan, benzine, mazota veya gaza ihtiyaç duymayan, karbon monoksit gibi zehirli gazlar üretmeyen çevreci araçlar. Yazılımı cep telefonunuza indirip kolayca kullanabiliyorsunuz. İşiniz bittiğinde de istediğiniz yere bağlıyorsunuz” dedi.

“Uygulama, trafiği de büyük ölçüde rahatlatacak”

Bu araçların park sorunu olmadığını da sözlerine ekleyen Başkan Gültak; “Arabasını uzak noktalara park edip, kent merkezinde alışveriş yapmak isteyen insanlarımızın da bu araçları kullanmalarını istiyoruz. Bu nedenle ilerleyen günlerde bu araçları vatandaşlarımıza sunmayı planlıyoruz. İnşallah, Mersin’de bunu yaygınlaştıracağız. Bu araçların yaygınlaşmasıyla trafiğe de önemli ölçüde bir rahatlama geleceğini düşünüyoruz. Mersin ve Akdenizliler için hayırlı olsun”diye konuştu.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?