ATAMIZ’IN ARMAĞANI!

ATAMIZ’IN ARMAĞANI!

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamamız…
Sonrasında ilk dersimiz günün anlam ve önemini anlatan değerlendirme sohbeti sıcaklığındaydı.
Minik Düşlerim ile bu tarz sohbetlerimiz çok oluyordu ne kadar değerli olduklarını benimsetebilmek adına hassasiyetle kendilerinin seçtikleri konulara öncelik tanıyorum. iletişim, kişisel gelişim, eğitim öğretim aile ve özel konularını ele aldığımız çoğunlukla sözleri kendilerine bıraktığım dinlerken keyif aldığım söylemlerine, hayran olduğum Minik Düşlerime…

‘’23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI!

Bizlere neyi anlatıyor diye konu başlığımızı yönelttiğimde bakın, CESUR YÜREKLİ MİNİK DÜŞLER’İM ne cevaplar verdiler, her birinin kendi duygu ve düşüncelerine köprü olup kaleme dökmek benim için nasıl bir onurdur anlatmam imkansız.
Güler yüzlü ECRİN’İM verdi ilk cevabı…
Öğretmenim dedi ECRİN, bence ’’23 NİSAN’’ insanların güler yüzlü olmasını mutluluğu anlatıyor bu yüzden bende çok mutluyum.
Sahneye giriş için sıramızı beklerken çok heyecanlandım öğretmenim. Sahneye ilk adımı attığımda duyduğum top seslerini bir an gerçek sandım, sanki bende cephede onlarla beraberdim, sonra ATAM’IN sesini duyduğumda kendime daha çok güvendim öğretmenim, hele ZEYBEK gösterimizin bitişinde, ATAMIZ’IN resmiyle BAYRAKLAR sahneye giriş yaptığındaki heyecanımı anlatamam öğretmenim, ATAMIZ’IN yaşadığını aramızda olduğunu bizlere gülümsediğini hissettim, sahnede ZEYBEK ile KAŞIK oyunları gösterimiz çok güzeldi bizde güzeldik. Öğretmenim şimdi 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINI Konuşurken yine aynı şekilde heyecanlandım.
Öğretmenim ATAM’IZI ne kadar çok sevsek azdır.
AMİRA Esmer güzeli Suriye kökenli Güzel Kızım ile beş aydır beraberiz, öyle değişti ki anlatamam.
Öretmenim diye başladığı sözlerine 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMINDA Çok duygulandım diyerek devam etti sözlerine, öğretmenim çok mutlu oldum bizlere böyle Bayram sevinci yaşattığı için, ATAM’A çok teşekkür ediyorum iyi ki buradayım dedi .
Minik Düşlerimden AMİRE ZEYNEP yaşı küçük düşünceleri cesur yüreği gibi büyük! Çok heyecanlandım öğretmenim, kendimle gurur duydum gösterimizi izleyen çocukların heyecanını hissettim çok mutlu oldum öğretmenim. ATAMIZ’IN Armağanı… ‘’23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK BAYRAMI’NI Kutlamak nasıl gurur verici anlatamam cümlesiyle bitirdi konuşmasını.
Minnacık boyu süper zekası ile muhteşem söylemleri, hele bir de sahnede yaptığı ZEYBEK Solosuyla herkesi kendine hayran bırakan Minik Düşlerimden güzel kızım ZEYNEP’İM duygularını, öncelikle aşırı çok aşırı heyecanlandım öğretmenim diyerek başladı anlatmaya, ayrıyeten içimde büyük bir mutluluk vardı diye devam etti hislerini ifade etmeye…
Korkuyordum da aslında, nedeni neydi biliyor musun Öğretmenim diye sordu?
Neydi güzel Kızım dediğimde…
Vatanımızın varoluş sahnesinde ya bir figür unutursam diye çok korkmuştum bin şükür unutmadım, sonunda görevimi mükemmel bir şekilde tamamladım ve çok gururlandım öğretmenim harika bir duyguymuş derken gözleri yıldız gibi parlıyordu.
Sessiz Kızım AZRA…
Öğretmenim ben önce hiç umursamıyordum kostümleri ilk giyindiğimde heyecanlanmıştım ama sahnede kalbim küt küt atıyordu, çok heyecanlıydım hiç böyle mutlu olmamıştım öğretmenim diyerek söylediklerini bitirdi.
Aramıza sonradan katılan şirin Kızım SARYA…
Ben çok heyecanlıydım öğretmenim, birde korkuyordum dedi pırıl pırıl gözlerinde masum mahcubiyeti gördüm, niçin SARYA’CIĞIM diye sorduğumda, çünkü öğrettiğiniz hareketleri unutursam ne yaparım diye korkmuştum, sahneye adım atığımda bütün figürler gözümün önünde canlandı, büyük kalabalığın önünde ilk defa sahnede gösteride dans ettim, hem çok heyecanlıydım hem de çok mutluydum.
ATAMIZ’A çok teşekkür ediyorum bizleri unutmadığı için, birde bayram hediye ettiği için, öğretmenim biz çok şanslıyız değil mi sorusuyla cümlesini bitirdi.
Minik Düşlerimden Çıtırığımız ÖRKEM…
Öğretmenim ilk başta sahneye girmeden çok heyecanlıydım, kendime güveniyordum ama birazda yanlış yapmaktan korkuyordum, sonuçta heyecandan her şey olabilir di değil mi öğretmenim, sizde bize öyle diyordunuz ya öğretmenim, sahnede ATAMIZ’IN Sesi yükseldiğinde ona sarılmak istedim karşımızda bizimle konuşuyor gibiydi muhteşemdi öğretmenim, sonrasında RAMAZAN solo yaparken heyecanım geçti, çok mutlu oldum ATAMIZ’A ne kadar şanslı olduğumu söyledim ve bu bayramı bize armağan ettiği için ATAM’A teşekkür ettim seni çoook seviyorum dedim.
Başak gibi sarı saçlı, zeytinyağı gibi yeşil gözlü bıcırığımız BÜŞRA…
Arkadaşları konuşurken sürekli el kaldırıyordu aşırı heyecanlı olduğu her halinden belliydi ona sıra gelip söz aldığında derin bir nefes çekerek oohh yaa öğretmenim bana sıra gelmeyecek diye çok korktum, şükür ki 23 NİSAN’I anlatacağım dedi ve anlatmaya başladı.
Öğretmenim ben ilk defa sahneye çıktım, protokol ve bu kadar kalabalık misafirlerin önünde görevimi yaptım, çok ama çok heyecanlıydım öğretmenim içimden bir ses yanlış yapacaksın diyordu o öyle dedikçe , hayır yanılıyorsun ben ATAMIN armağanı Bayramımız da en iyi şekilde görevimi yapacağım dedim ve anında heyecanım yerini mutluluğa bıraktı ATAMIZ’A çok şey borçluyuz, gururluyuz öğretmenim dedi zeytin yeşili gözleri gök yüzünde yıldız gibi ışıl ışıl parlıyordu.
RAMAZAN Minik Düşlerimden EFEM!
Öğretmenim çok heyecanlıydım fakat hiç korkmadım, niye diye soracak olursanız, kaç aydır hazırlanıyorduk, bizlere öğrettiğiniz tüm figürleri ezberlemiş olduğum için kendimden emindim, ATAMIZ’IN bizlere armağanı…
‘’23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINDA…
Sahneye ilk adımımı attığımda kalbim nasıl atmaya başladı anlatamam öğretmenim.
Sarı ZEYBEK türküsüyle solo yapmaya başladığımda ise bir EFE idim artık.
ATAMIZ’I ZEYBEK oynarken hayal ettim kendime güvenim kat kat artı, kendimle gurur duydum öğretmenim iyi ki ATAMIZ var bizim.
Evet…
‘’ MİNİK DÜŞLERİM İYİKİ ATAMIZ VAR BİZİM!.
Kendileri küçük düşünceleri, hayalleri ve hedefleri cesur yürekleri kadar büyük, Minik Düşlerim hepimizin geleceği, umut aşılayan çiçeklerimiz ile büyük bir coşkuyla kutladığımız…
‘’ATAMIZ’IN armağanı 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI etkinliğimizin sonrasında ilk sohbetimizde Minik Düşlerim hissettikleri duygularını anlatmaya çalışırken, tatlı telaşla karışık, heyecanlarını yüreğimde hissettiğim an ki mutluluğumu anlatamam, zira ben kendime dahi anlata bilecek bir cümle bulamamışken nasıl anlatabilirim, sahnede adeta birer öz güven abidesi gibi devleşen gururlarımız bu günümüzün küçükleri, yarınımızın büyükleri…
MİNİK DÜŞLERİM’E sonsuz sevgiler.
VATANIM’IZIN MİMARI Minnettarlığımızın her an katlanarak büyüdüğü…
‘’ATAMIZ’A SONSUZ SAYGILARIMLA!

‘’YAŞAMA DAİR HERŞEY’’

B. Yaşam Uzmanı/Uzman Eğitmen
Mercane CAN

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?