Avukat Feyza Altun, tutuklama istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi

Avukat Feyza Altun, tutuklama istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi

İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Güvenlik Daire Başkanlığı, Avukat Feyza Altun hakkında sosyal medyada yapmış olduğu paylaşım üzerine, re’sen soruşturma başlattı.

Altun hakkında geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformu X’te şeriatla ilgili bir tweeti gerekçesiyle gözaltı kararı verilmişti.

Savcı ve 13 polis arama yaptı

Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, ”Avukat Feyza Altun’la konuştum. Evde savcı ve 13 polis arama yapıyormuş. Hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrikten soruşturma başlatılmış” dedi. Saymaz, Altun’un “Şeriatla ilgili paylaşım yapıp yapmadığımı soruyorlar. Hakkımda gözaltı kararı var. Güvenlik Şubesi’ne götürüleceğim” dediğini aktardı.

”Şeriat” mesajı’

Altun, geçen gün X hesabından Farsça bir şiir paylaşmış; bir sosyal medya kullanıcısı da Altun’un yaptığı paylaşımın altına, “Feyza hanıma şeriat atak gelmiş” diye yorum yapmıştı. Yoruma yanıt veren Altun, “Şeriate s…kayım” diyerek karşılık vermiş, sosyal medyada hedef gösterilmesinin ardından paylaşımını silmişti.

Altun, sağlık kontrolüne götürülürken “Türkiye şeriat ile yönetilmedi, hiçbir zaman da şeriat ile yönetilmeyecek” ifadelerini kullandı

”Şeriat istemek anayasal düzeni tehdittir ve suçtur”

Altun, sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, “Bugüne kadar hiçbir inançla ilgili en ufak rencide edici şey yazmadım, yazmam da. Kimsenin dini inancı, hangi din olursa olsun onu yaşama biçimi beni ilgilendirmez. Şeriat dediğiniz şey sokaklarda kadın taşlayan Taliban aklıdır benim için. Bu bağlamda sözümün de arkasındayım. Bu ülkede de o rejim uygulanmayacak. Bu ülkede modern, laik hukuk kuralları geçerlidir. Şeriat istemek anayasal düzeni tehdittir ve suçtur. Ettiğiniz küfür hakaret ve tehditleri iade ediyorum” dedi.

Altun başka bir paylaşımında ise “Türkiye’de rejimle ilgili tartışmalar 29 Ekim 1923’te bitmiştir.” ifadelerini kullandı.

Altun’a açılan soruşturmanın dayandırıldığı madde şu şekilde:

“Halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”

Tutuklama istemi

Sağlık işlemlerinin ardından gece gözaltında Altun, sabah (20 Şubat) saat 08:30 sularında Beykoz Adliyesi’ne getirildi. Savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik” ettiği iddiasıyla tutuklama istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?