Bakan Koca’dan Malatya’daki 5.6 büyüklüğündeki deprem’de: 103 vatandaşımız yaralandı. Yaralılardan 6’sı ameliyatta, 3’ü yoğun bakımda

Bakan Koca’dan Malatya’daki 5.6 büyüklüğündeki deprem’de: 103 vatandaşımız yaralandı. Yaralılardan 6’sı ameliyatta, 3’ü yoğun bakımda

Malatya’da 5,6 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldi. Yeşilyurt ilçesi merkezli depremin çevre illerden de hissedildiği öğrenildi. İlk belirlemelere göre, 29 binanın çöktüğü depremde 1 kişi hayatını kaybetti. 103 kişi yaralandı. Arama-kurtarma çalışmalarında 32 kişi enkaz altından sağ çıkarıldı. 2 binada arama kurtarma çalışması sürüyor.

Malatya’da saat 12.04’te 5,6 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldi. 29 binanın çöktüğü depremde ilk belirmelere göre, 1 kişi hayatını kaybetti. 103 kişi yaralandı. 32 kişinin enkazdan sağ çıkarıldığı depremde 2 binada arama kurtarma çalışması devam ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Çevre illerde de hissedilen deprem, 6,96 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Deprem, Malatya’nın yanı sıra Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Şanlıurfa gibi civar illerde de hissedildi. Depremin etkisiyle Malatya’daki hasarlı bazı binalarda da göçük oluştuğu öğrenildi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?