Bakan Nebati’den Türkiye Ekonomi Modeli değerlendirmesi: Politikalarımızın odağında daima milletimizin refahı yer almıştır

Bakan Nebati’den Türkiye Ekonomi Modeli değerlendirmesi: Politikalarımızın odağında daima milletimizin refahı yer almıştır

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Politikalarımızın odağında daima milletimizin refahı yer almıştır” dedi.

Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli’nin birinci yıl dönümünde Model’e ve Türkiye ekonomisine dair değerlendirmelerde bulundu. İstihdam verileri ve ihracat rakamlarını ön plana çıkaran Nebati, “G20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülkelerden biri olduk” ifadesini kullandı.

Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları belirtti:

Tam bir yıl önce, toplumumuzun dinamiklerini dikkate alan, yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı önceliklendiren, sahip olduğumuz jeo-stratejik imkanlardan faydalanarak ülkemizi küresel değer zincirinde üst sıralara çıkarma amacı taşıyan Türkiye Ekonomi Modelimizi devreye aldık.

Makroekonomik istikrarı hedefleyen modelimiz kapsamında finansal istikrarımızın tehdit altında olduğu bir dönemde KKM uygulamasını devreye alarak döviz kurlarındaki oynaklığı azalttık. 2021 Aralık’ta %70’leri aşan yabancı para mevduat oranı %50’nin altına kadar geriledi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?