Başarılı FIBA Manajeri  Serdar  Çevirgen    Türk Basketboluna birbirinden değerli oyuncular kazandırmaya devam ediyor

Başarılı FIBA Manajeri Serdar Çevirgen Türk Basketboluna birbirinden değerli oyuncular kazandırmaya devam ediyor

Türk sporunda büyük eksiklerin başında gelen kavramlardan birisi Menajerlik statüsüdür. Günümüzde spor ekonomisi başlı başına bir sektördür. Futboldan sonra en ciddi paraların döndüğü basketbolda da profesyoneller için spor menajerlerine ihtiyaç vardır.

Başarılı FIBA Manajeri Serdar Çevirgen Türk Basketboluna birbirinden değerli oyuncular kazandırmaya devam ediyor.

Serdar Çevirgen yaptığı açıklamada “Bir çok ünlü yerli ve yabancı oyuncuların menajerliğini yapan Türk basketbolunu daha yukarıya taşıyabilmek için ellimizden gelinin en iyisini yapıyoruz uzun vadede çok daha başarılı basketbolculari türk basketbol izleyicilerine sunmaya devam edeceğim şimdiye kadar keşfettiğim sporcular bunun en önemli göstergesidir dedi.

Başarılı FIBA Menajeri Çevirgen Türk Milli Takımına Gönderdiği sporcuların bir Kısmını isimleri ile açıklarken bununla gurur duyduğunu sözlerine ekledi ve Ülkemizde Manejerlik Kavramının Algısının Ehliyetli kişilere bırakılarak Ülke Sporunun daha İleriye Taşınabileceğini belirtti.”

Bazı takımlarda idareci, müdür gibi isimler altında yürütülen görev aslında takım menajerliğidir. Bu proje kapsamında menajer nedir, ne ile uğraşır, yetkisi ne kadardır daha açık bir ifade almıştır. Ülkemiz basketbolunun geldiği noktada menajerlik kavramı asistan menajer, takım menajeri, idari ve teknik menajer ve sporcu menajerliği (sporcu temsilciliği) şeklinde birden fazla bölünmeye gerek duyulmuştur.

Menajer;  bir sporcunun mesleki işlerini düzenleyen ve yöneten kimsedir. Menajer yeteneği bulup fark edip ortaya çıkaran sonra onu kendini en doğru ifade edeceği kulüple buluşturan kişidir. Bu bağlamda oyuncu – yönetim, oyuncu – oyuncu ve takım – medya gibi ilişkileri kulüp adına ve sporcu adına yürüten kişilerdir.

Sporcu menajeri; temsil ettiği sporcu için iyi bir kariyer planlaması yapar, sporcu için öncelik en yüksek kontrata imza atmak değil doğru zamanda doğru takımda en verimli şekilde performans göstermesini hedefler. Sporcunun maddi birikimlerini yönetir, sporcu ile takımlar arasında oluşan hukuki sorunları çözmeye yardımcı olur, temsil ettiği sporcunun imaj ilişkilerini ve antrenör ve ekip arkadaşlarıyla olan ilişkilerini sözleşme hükümlerine göre düzenler.

Takım menajeri kulüp yönetimi, teknik heyet, sporcu ve medya arasında köprü vazifesi görmektedir. Pazarlama, takım seyahatleri, teknik ve oyuncu transferleri, yönetmelikler, sağlık ekibi düzenlemesi gibi marka değerinin arttırılması ve uyumlu bir şekilde çalışmayı düzenler. Ülkemizde yanlış olarak  Menajer denince özellikle futbolcu – basketbolcu satan,aracı, komisyoncu gibi tabirler kullanılmaktadır.

 

 

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?