BAŞKAN SEÇER, CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU İLE DEPREM BÖLGESİNDE

BAŞKAN SEÇER, CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU İLE DEPREM BÖLGESİNDE

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet ile depremden etkilenen ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Osmaniye ve ilçelerinde incelemelerde bulundu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na inceleme programında Başkan Vahap Seçer’in yanı sıra, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Parti Meclisi Üyesi Gökhan Günaydın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de eşlik etti.

İlk olarak Adana’ya giden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan depremin yarattığı yıkım ve arama kurtarma çalışmalarını hakkında bilgi aldı. Ardından Turgut Özal Bulvarı’nın sonunda yer alan ve şiddetli deprem sonucu yıkılan binayı yerinde inceleyen Kılıçdaroğlu, halen süren arama kurtarma faaliyetleri hakkında ekiplerden bilgi aldı.

Depremzede vatandaşlar ile de bir araya gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra depremin vurduğu Hatay’ın İskenderun ilçesine geçti. Enkaz altındaki binalara giderek çalışmaları inceleyen Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, ardından İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’yı makamında ziyaret ederek yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Enkaz yerlerine giderek arama kurtarma çalışmalarını yerinde takip eden Kılıçdaroğlu ve heyet, depremzedeleri dinledi.

Daha sonra Hatay’a geçen Kılıçdaroğlu ve beraberindekilere Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş AKOM’da deprem ve sonrasında kentte yaşanan sorunlarla ilgili bilgilendirme yaptı. Görüşmede CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve beraberindeki Büyükşehir Belediye Başkanları, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş’a geçmiş olsun dileklerini iletti. Heyet daha sonra Samandağ İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret ederek sürdürülen çalışmalar hakkında görüşme yaptı.

Kılıçdaroğlu “Ben halkımın kavgasını vereceğim. Sonuna kadar”

Hatay’ın Arsuz ilçesinde yaptığı incelemelerin ardından açıklama yapan CHP Lideri Kılıçdaroğlu,“Halkımızın halini yerinde gördüm. Yaşananlara siyaset üstü bakmayı, iktidarla hizalanmayı reddediyorum. Bu çöküş tam da sistematik rant siyasetinin sonucudur. Erdoğan’la, Sarayı’yla ve rant çeteleriyle hiçbir zeminde buluşmayacağım. Ben halkımın kavgasını vereceğim. Sonuna kadar”dedi.

Geceyi Arsuz ilçesinde geçiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve Başkan Seçer, sabah saatlerinde beraberlerindeki heyet ile Osmaniye, Nurdağı’na geçti. Burada yaptıkları incelemelerin ardından Kahramanmaraş merkeze geçen CHP Heyeti yapılan arama kurtarma çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldılar.

Bölgede yapılan incelemenin ikinci gününde gün boyunca enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmalarını inceleyen heyet depremzedelerle de bir araya gelerek dayanışma gösterdiler.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?