BAŞKAN SEÇER’DEN AMATÖR SPORA REKOR DESTEK

BAŞKAN SEÇER’DEN AMATÖR SPORA REKOR DESTEK

Mersin Büyükşehir Belediyesi amatör spor kulüplerine 4milyon liralık destek verdi

YARDIM MİKTARINI YÜZDE 181 ARTIRAN CHP’Lİ BAŞKANDAN TÜİK’E ENFLASYON GÖNDERMESİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, amatör spor kulüplerine yapılan nakdi yardımı 1 milyon 444 bin liradan 4 milyon liraya çıkardıklarını belirterek “Yani geçen yıla göre yüzde 181’lik artış. TÜİK enflasyon oranına göre bu düzenlemeyi yapsaydık yarı yolda kalırdık. Daha düşük bir rakam çıkardı karşımıza” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, amatör spor kulüplerine nakdi yardım töreninde sporcular, antrenörler ve kulüp başkanlarıyla bir araya geldi.

Konuşmasına, Tece’deki polisevine yapılan terör saldırısında şehit olan polis memuru Sedat Gezer’i anarak başlayan Seçer, saldırıda yaralanan polis memuru ile vatandaşlara da acil şifalar diledi.

Seçer, “Mersin’in üzerinde oynanan oyunlar sonucu, Mersin’in sanki terörle iç içe olan, hep bir çatışma içinde kentmiş gibi görünen imajından kurtulması için çok uzun yıllar mücadele ettik. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanıolarak da onlarca kez uyarılarda bulundum. Mersinimiz üzerindeki bu yanlış anlamayı ortadan kaldıralım diye çok emek sarf ettim. Ama oynanan oyunlar, kurulan tezgahlar, ülkemiz üzerinde hatta Mersin üzerinde kurgu yapan bazı güç odaklarının maalesef geçtiğimiz hafta hedefiydi Mersin. Vatandaşlarımıza sesleniyorum. Mersin emin ellerde. Mersinlilerin, Atatürk’ün “Mersinliler Mersin’e sahip çıkın” veciz sözünde olduğu gibi sahip çıkacağından ismim kadar eminim. Ve bunu hep beraber başaracağız. Mersinimize sahip çıkıyoruz. Mersinlimize sahip çıkıyoruz. Her yurttaşımıza sahip çıkıyoruz. Asla ayrım gayrım yapmadan sahip çıkıyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin sporun her alanında yaptığı çalışmaları, projeleri anlatan Seçer, amatör spor kulüplerine desteği önemsediklerini, tüm spor kulüplerine destek olduklarını ifade etti.

Amatör spor kulüplerinin faydalandığı nakdi yardımı her geçen yıl artırdıklarını kaydeden Seçer,  “2020 yılında 875 bin TL katkımız olmuş kulüplere. 2021’de 1 milyon 444 bin TL.  2022’de 4 milyon 66 bin TL. Yani geçen yıla göre yüzde 181’lik artış. TÜİK’in enflasyon rakamlarıyla gidersek yanlış rakam elde edebiliriz. TÜİK enflasyon oranına göre bu düzenlemeyi yapsaydık yarı yolda kalırdık. Daha düşük bir rakam çıkardı karşımıza” ifadelerini kullandı.

Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş da,  “Amatörleri sevindirmeyi geleneksel hale getiren Vahap Seçer’e teşekkür ediyorum.  173 kulüp faydalanmıştı geçen yıl. 1 milyon 444 bin liraydı. Bu yıl 218 kulübümüz faydalanıyor.  4 milyon 66 bin lira gibi bir rakam var. Rakam katlanarak gidiyor. Bu konuda da sayın başkana minnettarım. Çevre iller Mersin’de amatör spora yapılan desteği gıptayla izliyorlar. Bu konuda şanslıyız” ifadelerini kullandı.

Gecede Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yönetimi Başkan Vahap Seçer’e doğum günü sürprizi hazırladı.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?