BAŞKAN YILMAZ, DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI’NI KUTLADI

BAŞKAN YILMAZ, DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI’NI KUTLADI

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Yılmaz, Türkiye’de denizcilik sektörünün önemine değinerek; “1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile kendi karasularımızda egemenliğimiz ilan edilmiş ve bu tarihten sonra denizcilik sektörümüz hızla gelişim göstermiştir” dedi.

 

 

“BİZİM MAVİYE OLAN SEVGİMİZ BİR BAŞKADIR”

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Denizciliği, Türk’ün büyük milli ülküsü olarak benimsemeli ve az zamanda başarmalıyız” sözünü hatırlatan Başkan Yılmaz; “Denizcilik sektörünün ülke ekonomisine katkısı her geçen gün artmaktadır. 321 kilometre sahil şeridine sahip Mersin’imiz de limanları, taşımacılık, balıkçılık ve turizm faaliyetleri ile Türkiye’nin önemli bir sahil kentidir. Denizlerimizin korunması ve gelecek kuşaklara bozulmamış bir şekilde aktarılması hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu zengin potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmeli, denizlerin bizlere sunduğu imkanlardan çevreye zarar vermeden yararlanmalıyız” ifadelerini kullandı.

“Bizim maviye olan sevgimiz bir başkadır” diyen Başkan Yılmaz; “Ülkemizde ve kentimizde denizciliğin daha da gelişmesini arzu ediyor, tüm denizcilik camiasının ve halkımızın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyorum. Bu vesileyle deniz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?