BAŞKAN YILMAZ, PERSONELİNE ‘ZAM’ SÜRPRİZİ YAPTI

BAŞKAN YILMAZ, PERSONELİNE ‘ZAM’ SÜRPRİZİ YAPTI

TOROSLAR’DA ÇALIŞANLARI SEVİNDİREN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ

 

Toroslar Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşmede, Başkan Atsız Afşın Yılmaz, işçilerine sürpriz yaptı. Belediye ile sendika arasında yapılan görüşmelerde işçilere yüzde 10‘luk zam yapılması kararlaştırılmıştı. Ancak Başkan Yılmaz, özellikle koronavirüs süreci nedeniyle fedakârca çalışan işçilerine yüzde 5’lik de refah payı vererek, sürpriz yaptı ve toplam yüzde 15’lik bir artışla maaş ve sosyal haklarda iyileştirme yapılmasına karar verdi.

Toroslar Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası Mersin Şubesi arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi personeli sevindirdi.

İmza törenine; Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, AK Parti Toroslar İlçe Başkanı Bekir Topçu, MHP Toroslar İlçe Başkanı Hüsnü Doğan, Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez ve Başkan Yardımcısı Yusuf Kendirci, Örgütlenme Genel Sekreteri İsmail Duman, Toplu İş Sözleşmesi Uzmanı Mehmet Koray Şener, Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

ÇALIŞANLARA REFAH PAYI SÜRPRİZİ

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi’nde; kadrolu işçilere ve Toroslar Belediyesi Personel Limited Şirketi’nde çalışan KHK’lı işçilere yüzde 10 zam yapılması kararlaştırıldı. Ancak imza sırasında KHK’lı işçilerin zam oranını yüzde 5 daha arttırarak, refah payı ilavesiyle toplam yüzde 15’lik zam sürprizi yapan Başkan Yılmaz, personelini sevindirdi. Bu oran ile birlikte Kanun Hükmünde Kararname ile taşerondan belediye şirketine geçen işçilerin günlük ücretlerine ve tüm sosyal haklarına yüzde 15 oranında zam yapılmış oldu. Enflasyon üzerinde zam sağlayan toplu iş sözleşmesi ile çalışanların yemek, aile, çocuk, okul, yakacak, giyim, bayram, doğum, ölüm ve afet yardımlarına da yüzde 15’lik zam yansıtılacak.

BAŞKAN YILMAZ; “PERSONELİMİZE HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, işçilerin hem ücretini hem de sosyal haklarını iyileştiren Toplu İş Sözleşmesi’nin hayırlı olmasını diledi. “Verilen her emek ve alın teri kutsaldır” diyen Başkan Yılmaz; “Her zaman emekten yanayız. Personelimizin her zaman yanındayız! Belediye İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzalayarak, işçilerimizin maaşlarına ve sosyal haklarına yüzde 15 oranında zam yaptık. Bu zorlu günlerde, personelimize destek olmaktan memnuniyet duyuyor, maaş ve sosyal haklarındaki iyileştirmenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

  

“BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Başkan Yılmaz, pandemi sürecini personelinin büyük emeği ve gayretiyle başarıyla atlattıklarını da dile getirerek; “Pandemi sürecinin zor kısmını hep birlikte başarıyla atlattık. Aldığımız tedbirlerle bu süreci iyi yönettik. Bu başarı tüm personelimize ait. Personelimizle birlikte Toroslar’ımıza ve hemşehrilerimize en güzel hizmetleri sunmaya devam edeceğiz. Biz büyük bir aileyiz” şeklinde konuştu.

SÖNMEZ VE DUMAN; “BAŞKAN YILMAZ, HER ZAMAN YAPICI OLDU”

Belediye-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Ali Sönmez ve Örgütlenme Genel Sekreteri İsmail Duman ise sözleşmenin hayırlı olması dileğinde bulunarak, emeği geçenlere teşekkür etti. Sönmez ve Duman; “Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz, görüşmelerimiz sürecinde her zaman yapıcı tavır sergiledi. Arzu ettiğimiz bir sözleşmeyi imzaladık. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?