“Benim Kedilerim” sergisi Yenişehir’de açıldı

“Benim Kedilerim” sergisi Yenişehir’de açıldı

Mersin Yenişehir Belediyesi, dünyaca ünlü ressam ve grafik sanatçısı Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nu“Benim Kedilerim” isimli kişisel resim sergisi ile Mersinlilerle buluşturdu. Yenişehir Belediyesi AhmetYeşil Sanat Galerisi’nde kapılarını açan “Benim Kedilerim” sergisine sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.24 Şubat’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak olan sergide Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun 68 eseribulunuyor.Yenişehir Belediyesi Sanat Galerisi ve Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi 2023 yılının ilkhaftalarından itibaren sanatseverler ile dolup taşıyor.
Dünya çapında da sayısız ödüle sahip olanressam ve grafik sanatçısı Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun “Benim Kedilerim” sergisi Mersinlisanatseverler için kapılarını açtı.
Serginin açılışına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit veGürbüz Doğan Ekşioğlu’nun yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen ve çok sayıda sanatseverkatıldı.Antmen, “Türkiye ve dünya çapında ünlü ressamlarımız geliyor”Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile birlikte sergiyi gezen CHP Mersin MilletvekiliAlpay Antmen“Bir Yenişehirli olarak Yenişehir’i sanat kenti haline getiren Başkanımız AbdullahÖzyiğit’e teşekkür ederim” diyerek şöyle konuştu:“Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit,Mersin için çok önemli bir iş yapıyor.
Yenişehir’i bir sanat kenti haline getirdi, teşekkür ediyorumkendisine bir Yenişehirli olarak. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘sanattan ve edebiyattankopmuş bir toplumun ana atar damarlarından biri kopmuş demektir’. Bugün bu serginin konusukediler. Bugünkü sergi hayvan sevgisini içimize işletiyor. Bütün insani duygularımızı sanatlaanlatabiliriz. Sanat galerisinde pek çok sergiye katıldım. Ve bu da sonuncusu olmayacak. Türkiye vedünya çapında ünlü ressamlarımız geliyor. Daha da pek çok sergi bekliyoruz. Emeği geçenlereteşekkür ediyorum.
”Başkan Özyiğit, “Yenişehir, sanatın yaşadığı bir kent haline geldi.”Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise sanatın İstanbul’a endekslenmemesigerektiğini ifade ederek “Sanatı İstanbul’a kitleyerek iş yapmıyoruz. Beşiktaş Belediyemiz kültürsanat etkinliklerimizde işbirliği yaptığımız bir belediye. BKM topluluğu ve yöneticileri ile degörüştüm burayı kullanmalarını söyledim. BKM ekibinin üstad ve oyuncuları Yenişehir BelediyesiSanat Galerisi ve Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerimize gelsinler ki Mersinligençlerimizi daha çok buraya çekebilelim sanatla kaynaştırabilelim. Yenişehir, sanatın yaşadığı birkent haline geldi. Sanatsız kalamayız, çocuklarımıza bu sergiler ilham oluyor.” dedi.Ekşioğlu “Sanat galerilerini mükemmel buldum, darısı 81 ilimizin başına”Yenişehir Belediyesinin sanat galerini oldukça başarılı bulan ressam ve grafik sanatçısı Gürbüz DoğanEkşioğlu ise “Sanat galerilerini mükemmel buldum, darısı 81 ilimizin başına. Belediyeciliğingörevlerinden biri sanat ve kültüre önem vermektir.
Bunu maalesef çok az belediyelerdegörebiliyoruz. CHP’nin belediyelerinde sanata ve sanatçıya ilgi var. Yenişehir Belediyesi bu sanatgalerisine Mersinli ve yaşayan bir sanatçının ismini vermiş. Hep sanatçıları öldükten sonra takdirederler, yaşarken bir sanatçıyı onurlandırmak büyük bir olay. Sanatçıya yapılan saygı çok önemli.Eminim bu sanat galerisi çok daha önemli isimleri ağırlayacak.“ dedi.Coşkun “Yenişehir’in sanat konusunda bu şehre öncülük ettiğini düşünüyorum.”Kendisi de bir sanatçı olan Seçil Coşkun,Yenişehir Belediyesinin sanat konusunda Mersin’e öncülükettiğini söyleyerek “Çok keyifli bir sergiyle bir aradayız. Animasyon seven bir insan olarak bu sergiye geldim. Sanatçımız Japonya başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde de ödüller almış birisi.Özellikle kedi karikatür ve resimlerini büyüleyici şekilde ortaya koymuş kendisi.
Mersin’in sanatkonusunda çok geliştiğini ve gelişmeye devam ettiğini düşünüyorum. Yenişehir’in sanat konusundabu şehre öncülük ettiğini düşünüyorum. Başkanımıza büyük teşekkürler sunuyorum. Bende birsanatçı olarak başkanımızın bizlere desteklerini esirgemediği için teşekkür ediyorum. Büyüksanatçılarımızı şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyorum.” şeklinde konuştu.
reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?