BİR BAKALIM!

BİR BAKALIM!

 

Neyi nasıl anlatmaya başlayacağımızı bilemez haldeyiz ne yazık ki!

Bildiklerimizin doğruluğundan adımız kadar emin olmamız dahi, trajikomik her an şoke edebilecek gündemlere şahitlik etmekten yorulduk hem de istemeyerek yeter artık diye naralar atacak kadar.

İnanıyorum ki ne demek istiyor diye zihin jimnastiğine başlamış olanlarımız azımsanmayacak kadar çoğunluktadır. Aklı selim hangimiz, niçin bu gibi cümlelere gereksinim duyarız, yazdıklarım çözüm olur mu acaba kimbilir?

Bir bakalım!

Merakta bırakma gibi bir düşüncede olmadığımı öncelikle belirtmek isterim, öyle ise nedir?

Bir bakalım!

Zihinsel bedenimizi aktifleştirerek hatırlatmalarla ilerlemeye ne dersiniz?Başlayalım dediğinizi duyar gibiyim, ee başlayalım o zaman

Geleceklerinin teminatı olan hedeflerine kavuşmak, hayallerini gerçekleştirmek için gece gündüz demeden tüm yaşamlarını askıya alarak sorulara gömülen sınav mağdurlarımıza değineceğim tabi ki! Kaç kez daha sınav sorularının çalıntı olması veya sızdırılmasıyla gelecek hayallerimiz, hedeflerimiz çalınacak ve buna hiç yabancı değiliz diye geçiştirerek bir şey olmamış her şey yolunda gibi yaşantımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Sormadan geçemiyorum, Tarih tekerrürden ibarettir cümlesini son yıllarda tekrar, tekrar aynıkulvar da sürekli duyuyoruz!

Peki neden?

Şimdi gelelim asıl merak edilmesi hatta sorgulanması gereken soruya!

KPS, sınavında şaibe olduğu tespit edildi bu sebeple sınav iptal edildi. Asıl dikkat çekmek istediğim ve göz ardı edilen hakkıyla sınavı kazanmış mağdurlara yazık değil mi? Tekrarı yapılacak sınavda o psikolojik çöküntü içerisindeyken aynı performansı yakalayamazlarsa ne olacak, maddi ve manevi kul hakkı denilen diyetin bedelini kim ve nasıl ödeyecek bilen var ? Veya faturası tarif şaşmaz bir şekilde her zaman olduğu gibi mağdurlarakesilecek, şuursuzca gasp edilen emeklerinin karşılığını almalarının aksine, haksızca diyet ödemelerinde inanması güç hatta imkansız olsa da adres hiç değişmiyor öyle değil mi?

Ya, şimdi ne olabilir…

Bir bakalım!

Tarihi belirlenmiş yeniden yapılacak sınavda psikolojik olarak ilk sınav gününde olduğu gibi heyecan dorukta yoksa heyecan yerini kaygılara mı bıraktı? Şaibe var diye sınav iptalini gerçekleştirmelerinden kaynaklı bilinmesi gereken tek gerçek, belirledikleri ikinci bir tarihte yapılacak sınavda tekrardan ter dökecek hayalleri ve gelecekleri çalınmış milyonların var olduğudur.

Dikkat çekmek istediğim önemli husus (kurunun yanında yaşta yanar) Atasözünü vurgularcasına, vicdanları hiç sızlamadan emeklerinin cayır cayır yakıldığı milyonlara psikolojik destek sunmak gerekmiyor mu?

Peki…

Bir Bakalım!

Diyelim ki her şey mükemmel ötesi, harikulade, uzaya gidemeyiz belki, yine de biraz daha uçalım ve sınav muhteşem tamamlandı, ilk sınavdaki puanı tutturamayanlar ne olacak, onlar için ne gibi çözüm sunulacak veya çözüm odaklı bir strateji hazırda bekliyor mu? Gerçekleşmesi imkansız bir hayal diyebilirsiniz, haklıda olabilirsiniz, lakin unutmayalım ki hayallerimizi güçlü tutmayı başarırsak eğer, gerçekleşmesi de aynı ölçüde güçlü olacaktır.

Beklentilerini yakalayamayanlar için sınav iptali ikinci bir şans belki piyango bileti gibi büyük ikramiye olabilir, ya hakkıyla sınavda başarıyı yakalayanların ellerinden alınmış haklarını bir nebze avutmak için hangi cümleyi kurmamamız lazım bilen kaç kişiyiz, kendimizi onların yerine koyup, sadece anlamaya çalışarak onlar gibi aynı psikolojiyle düşünmeyi deneyelim…

Olmuyor değilmi?

Milyonların geleceğini etkileyen sınavı tekrar ettirmek geride bıraktığı maddi manevi kaybettirdiklerinin telafisine yeterlimi? Sızdırılmış yada çalınmış ne fark eder elimizde şaibeli iptal edilmiş milyonların geleceğini etkileyen sınav gerçeği var. Bana dokunmayan bin yaşasın mantığıyla hareket edenler ucu kendilerine veya bir yakınlarına dokunmaya başladığında yaygarayı koparıyorlar, işte o zaman başlıyorlar eleştirmeye, eleştirirken söylediklerini teyit ettirebilecekleri birilerine ulaşmaya!

Bir Bakalım!

Peki…

Hakkıyla başarılı olanların sınavı niçin iptal edildi, sadece şaibeye karışanları belirlemek bu kadar mı zordu?

Cahilliğimi hoş görmeniz temennisiyle tekrar sormak istiyorum hayati önem taşıyan trejikomik yaşadıklarımızla ilgili aydınlanmak istediğimi belirtmek istiyorum, neyi es geçtim acaba zihnim bana oyun oynuyor düşünme yeteneğimi kaybediyorum diye sorgulamaktan kendimi alamıyorum. Sınav iptal edildi birkaç cümleden oluşan açıklama ve yetersiz açıklamalara mecburen inanmış görünen yürekleri kan ağlayan milyonlar.

Bir Bakalım!

Kelimelerin kifayetsiz kaldığı milyonların hayallerini geleceğini darmadağın eden telafisi imkansız şaibeli sınavları tarihe gömüş olmamız temennisiyle gelecekleri için yeniden ter akıtacak sınav mağdurlarına şaibesiz bir sınav ve başarılar diliyorum.

Saygılarımla

‘’YAŞAMA DAİR HERŞEY’’

B. Yaşam Uzmanı/Uzman Eğitmen

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?