BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ GÜLCAN KIŞ, “SAĞLIK KAHRAMANLARI PARKI”NIN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ GÜLCAN KIŞ, “SAĞLIK KAHRAMANLARI PARKI”NIN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

GÜLCAN KIŞ: “ÇOCUKLARIMIZ SALGINA KARŞI MÜCADELE EDEN KAHRAMANLARIMIZI ŞÜKRANLA HATIRLAYACAK”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, Toroslar Belediyesi tarafından yapılan ‘Sağlık Kahramanları Parkı’nın açılış törenine katılarak, “Bu parkta büyüyecek olan çocuklarımız, yıllar sonra tüm insanlığı tehdit eden bu amansız salgına karşı mücadele eden kahramanlarımızı daima şükran ile hatırlayacak” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, Toroslar İlçesi Korukent Mahallesi’nde Toroslar Belediyesi tarafından 14 Mart Tıp Bayramı’ndan bir gün önce açılan ‘Sağlık Kahramanları Parkı için düzenlenen törenine katıldı.

Törene Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış’ın yanı sıra Mersin Valisi Ali İhsan Su, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, MHP Mersin Milletvekilleri Baki Şimşek ile Olcay Kılavuz, Toroslar Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli,  siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sağlık çalışanları ve yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının aileleri katıldı.

Başkan Vekili Kış: “Burada özel ve anlamlı bir birlikteliği gerçekleştiriyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, açılışta yaptığı konuşmasında sağlık çalışanlarının üstün bir fedakârlık gösterdiklerini belirtti. Kış, şunları söyledi:

“Bugün burada, sadece bir park açılışı yapmıyoruz. Çok özel ve çok anlamlı bir birlikteliği gerçekleştiriyoruz aslında. Hepimizin bildiği gibi yaklaşık bir yıldır bu pandemi sürecinin de en önünde, canları pahasına mücadele eden sağlık çalışanlarımız, 24 saat esasıyla çalıştılar. Hala da çalışıyorlar. Bir kişiyi daha kaybetmemek uğruna gece gündüz demeden ailelerini, çocuklarını dahi görmeden; çok üstün bir fedakârlık gösterdiler; Hala da gösteriyorlar. İyi ki onlar var diyorum! İyi ki sağlığımızı onlara emanet ediyoruz. Onlara çok ama çok şey borçluyuz!”

“Sağlık çalışanlarımızın ailelerine teşekkür ediyorum”

Gülcan Kış, salgın sürecinde Türkiye genelinde yaklaşık 385 sağlık çalışanının yaşamını kaybettiğini belirtti. Mersin’de de 9’u doktor olmak üzere 19 sağlık çalışanının şehit olduğunu vurgulayan Kış, “Başkaları yaşasın diye, kendi hayatlarını feda edecek kadar özverili olan sağlık çalışanlarımızın ailelerine de sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Onlara müteşekkiriz!” diye konuştu.

“Sağlık çalışanları için ne yapsak, ne söylesek eksik kalacak”

Toroslar Belediyesi’nin açılışını yaptığı parkla sağlık kahramanlarını ölümsüzleştirmek adına önemli bir adım attığını belirten Kış, “Aslında bu sıradan bir park değil. Bu parkta büyüyecek olan çocuklarımız, yıllar sonra tüm insanlığı tehdit eden bu amansız salgına karşı mücadele eden kahramanlarımızı daima şükran ile hatırlayacak. Bizler, her zaman olduğu gibi onlardan da desteğimizi asla esirgemeyeceğiz. Sağlık çalışanları için ne yapsak, ne söylesek eksik kalacak bunu çok iyi biliyorum. Bu vesileyle Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz Beyefendi’ye ve bu parkın yapımında emeği geçen Toroslar Belediyesi’ne huzurlarınızda teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“Sağlık çalışanlarımızın ve kıymetli ailelerinin yanında olmayı sürdüreceğiz”

Sözlerini bitirirken insanlık uğruna isimlerini yüreklere ve tarihe yazdıran sağlık kahramanlarına Allah’tan rahmet dileyen Kış, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in öncülüğünde, vatandaşlarımızın olduğu gibi; sağlık çalışanlarımızın ve kıymetli ailelerinin de daima yanında olmayı sürdüreceğimizi belirtiyor, hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum” dedi.

Parkın ve parkta yer alan Sağlık Çalışanları Anıtı’nın açılışının ardından sağlık kahramanlarının ailelerine plaket takdim edildi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?