BÜYÜKŞEHİR, GÜLNAR’DA AŞIRI YAĞIŞLARIN BOZDUĞU YOLU ONARIYOR

BÜYÜKŞEHİR, GÜLNAR’DA AŞIRI YAĞIŞLARIN BOZDUĞU YOLU ONARIYOR

GÜLNARLI ÜRETİCİNİN BİR SORUNU DAHA BÜYÜKŞEHİR’LE ÇÖZÜLÜYOR

BÜYÜKŞEHİR, AŞIRI YAĞIŞLARA KARŞI KIRSALDA KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Gülnar İlçesi Üçoluk Mahallesi’nde sağanak yağışlar nedeniyle bozulan yolu onarıyor. Yağışları kaldıramayan su giderleri taşarak toprağın kaymasına neden olmuş, bu da üreticinin bahçesine, evine ve sık bir şekilde kullandığı yola zarar vermişti. Büyükşehir, yolda kapsamlı bir onarım çalışması gerçekleştiriyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerin sorunlarına hızlı ve etkili çözümler ulaştırmaya devam ediyor. Gülnar İlçesi Üçoluk Mahallesi’nde yağışlar nedeniyle hasar gören yolu onaran Büyükşehir, yöredeki vatandaşların sorunlarına uzun vadeli çözümler üretiyor.

Üçoluk, sağanak yağışların etkisinde kalmıştı

Gülnar İlçe merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafede yer alan Üçoluk Mahallesi’nde çoğunlukla badem ve üzüm üretimiyle uğraşan vatandaşlar, geçtiğimiz aylarda sağanak yağışların etkisi altında kalmıştı. Su giderlerinin kaldıramadığı yağışlar, toprak kaymasına neden olmuştu. Bunun üzerine mahallenin girişindeki yolda yer yer bozulmalar gerçekleşirken, yöredeki vatandaşların evleri ve bahçeleri de hasar görmüştü.

Sorunun uzun vadede çözülmesi hedeflendi

Büyükşehir, bölgede başlattığı çalışmayla yaklaşık 600-800 arası çaplarda bulunan ve aşırı yağışlara yetersiz kalan büz boruların yerine 1500 çapında bakslar yerleştirmeye başladı. Böylece aşırı yağışlar karşısında su giderlerinin uzun vadede dayanaklılık göstermesi hedeflendi. Ayrıca yol kenarında su akışını sağlayan giderlerde de iyileştirmeler yapan Büyükşehir, 1 ekskavatör, 1 kamyon ve 1 yükleyici kepçeyle çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Altyapı çalışmalarının ardından gerçekleştirilecek asfalt çalışmasıyla, vatandaş güvenli bir yola kavuşacak.

“Bizim büzlerimiz zamanında küçük yapılmış”

Gülnar İlçesi Üçoluk Mahalle Muhtarı Resul Bıyık, sağanak yağışların yol, bahçe ve evlerde büyük hasar oluşturduğunu söyledi. Büyükşehir’in uzun vadede ihtiyacı karşılayacak bir çalışmayla sorunu çözüme kavuşturduğunu belirten Bıyık, “Burada yoğun bir yağış oldu ve bu yoğun yağıştan dolayı büzler suyu karşılayamadı. Böyle bir sıkıntı yaşadık. Biz bunu Büyükşehir’e ilettik. Sağ olsunlar, sorunu gideriyorlar. Yapılan işlerden memnunuz. Yoğun bir yağış geçirdik. Bizim büzlerimiz zamanında küçük yapılmış. İleriyi düşünerek yapmamışlar. Biz Büyükşehir’e bunu anlatınca büyük bakslar gönderdiler. Şu an bunları yerleştiriyorlar. İnşallah bundan sonra sıkıntı yaşamayacağız. Allah razı olsun, Başkanımız’dan memnunuz”dedi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?