BÜYÜKŞEHİR, MERSİN’DE İLK KEZ “BU NE BİÇİM MOZART!” İSİMLİ ANLATIMLI ÇOCUK KONSERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

BÜYÜKŞEHİR, MERSİN’DE İLK KEZ “BU NE BİÇİM MOZART!” İSİMLİ ANLATIMLI ÇOCUK KONSERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

“BU NE BİÇİM MOZART!” İSİMLİ ANLATIMLI KONSERDE ÇOCUKLAR MOZART İLE TANIŞTI

MERSİN BÜYÜKŞEHİR İLE ÇOCUKLAR KLASİK MÜZİKLE TANIŞIYOR

MİNİK MÜZİKSEVERLER, ÖLÜMSÜZ SANATÇI MOZART’I TANIDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, düzenli olarak gerçekleştirdiği konser etkinliklerine bir yenisini daha ekledi, çocuklar için “Bu Ne Biçim Mozart”isimli anlatımlı konser düzenledi. Mersin’de ilk kez gerçekleşen etkinlikte çocuklar, hem müzik dehası Mozart ile tanıştı, hem de klasik müzik dinledi. Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının ve Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısının katılımıyla gerçekleşen eğlenceli ve bol kahkahalı konseri, çocuklar ve aileleri yoğun ilgiyle karşıladı.

Büyükşehir Belediyesi, düzenli olarak gerçekleştirdiği kültür-sanat etkinlikleriyle Mersin’i sanatın da kenti haline getiriyor. Büyükşehir, her hafta düzenlediği konser etkinliklerinin yanı sıra bu hafta çocuklar için ilk kez anlatımlı çocuk konseri gerçekleştirdi. “Bu Ne Biçim Mozart” isimli konserde klasik müziğin ezgilerine çocukların kahkahası karıştı. Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının eğlenceli anlatımıyla çocuklar, hem 250 yıl önce doğmuş unutulmaz bir sanatçıyla tanıştı, hem de Mozart’ın ölümsüz eserlerini dinledi.

Minik müzikseverler, ölümsüz sanatçı Mozart ile tanıştı

Kültür Park içerisindeki Amfi Tiyatro’da “Bu Ne Biçim Mozart!” isimli anlatımlı çocuk konserini aileler yoğun ilgiyle karşıladı. Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, müzik dehası Mozart’ın hayatını çocukların ilgiyle karşılayacağı şekilde hem anlattı, hem de ölümsüz bestecinin eserlerini çaldı. Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı da Mozart’ı canlandırarak, sanatçıyı çocuklara tanıttı. Mozart görünümüne bürünmüş tiyatro sanatçısı, kimi zaman çocukların arasında dolaştı, kimi zaman sanatçıların anlatımına eğlenceli canlandırmalarıyla karşılık verdi.

“Bu bir ilkti, ama son olmayacak, devamı gelecek”

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, “Bu Ne Biçim Mozart!” isimli anlatımlı çocuk konseriyle Mersin’de bir ilkin yaşandığını belirterek, “Ankara Devlet Tiyatrosu ve Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçı arkadaşlarımız burada ‘Bu Ne Biçim Mozart!’ isimli anlatımlı çocuk konserini sergiledi. Son derece güzel bir etkinlik oldu. Bizim çıkış noktamız, çok sesli müziğin, çocuklara, gençlere, halkımıza tanıtılması, sevdirilmesi ve hayatlarının bir parçasının oluşturulması olduğundan, bizim için önemli bir akşam yaşadık. Çocukların katılımı, ilgisi müthişti. İleride çok sesli müziği ve klasik müziği içeren konserleri çocuklarla, gençlerle, halkımızla buluşturacağız. Bu bir ilkti, ama son olmayacak, devamı gelecek”diye konuştu.

“Çocuklarımızı müziğe yönlendiriyor”

5 yaşındaki oğlu Umut ile anlatımlı çocuk konserine gelen Sevap Kısacık, çocuklar için düzenlenen aktivitelerin devamının gelmesini dileyerek,“Çocuğum da ben de çok güzel eğlendim. Koronavirüs bizi çok etkiledi. Bu etkinlikler bize moral oldu. Bence çok güzel bir etkinlik olmuş. Hem çocuklarımızı müziğe yönlendiriyor, hem de güzel bir aktivite. Vahap Seçer’e teşekkür ederiz” dedi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?